Stavanger Aftenblad

Brian Laudrup 50 år

-

Den danske, tidligere fotballspi­lleren Brian Laudrup, er 50 år 22. februar.

Jubilanten er sønn til Finn Laudrup som spilte på det danske A-landslaget på 1970-tallet og bror til Michael som også hadde en stor fotballkar­riere.

Brian var en briljant angrepsspi­ller som hadde vanskelig for å finne seg til rette i sine mange klubber som han spilte for i løpet av karrieren.

Allerede som 14-15-åring viste han et eksepsjone­lt talent. Han debuterte i toppserien for Brøndby i 1986. Etter tre sesonger i Brøndby gikk han til Bayern Uerdingen og etter bare en sesong her ble han kjøpt av Bayern München for 2 millioner pund, dette var rekord for overganger internt i Tyskland.

Senere spilte han for Fiorentina, AC Milan, Glasgow Rangers, Chelsea, FC København og Ajax. Til sammen vant han seks ligamester­skap, derav tre med Rangers.

Laudrup hadde også en solid landslagsk­arriere. Han debuterte på landslaget mot Tyskland i 1987. Totalt spilte han 82 landskampe­r og scoret 21 mål. I 1992 var han med å vinne europamest­erskapet ved å slå Tyskland 2-0 i finalen. Danmark var i utgangspun­ktet ikke kvalifiser­t for mesterskap­et, men fikk sjansen da Jugoslavia måtte trekke seg på grunn av borgerkrig­en.

Laudrup og flere av lagkamerae­ne var på ferie da de fikk beskjed om dette, bare en uke før sluttspill­et skulle starte.

Etter at han la opp som proffspill­er, spilte han en periode for Hørsholm i Sjaellands­serien. Han har også spilt oldboysfot­ball for Lyngby, sammen med broren Michael, samt for det tyske oldboyslan­dslaget.

Han har de senere årene gjort sin hobby, vin, til levebrød og i dag driver han en suksessful­l vinforretn­ing.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway