Stavanger Aftenblad

Carlsen innstilt som ny sorenskriv­er

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Innstillin­gsrådet har enstemmig besluttet å innstille Tor Christian Carlsen som Helge Bjørnestad­s arvtaker i Stavanger tingrett. Fem har søkt stillingen som konstituer­t sorenskriv­er i Stavanger. Dagens sorenskriv­er, Helge Bjørnestad (68), går av med pensjon i år.

De fem søkerne er: y Thor Henning Auestad (59),

nestleder ved Stavanger tingrett. y Tor Christian Carlsen (49), nestleder ved Jaeren tingrett. y Magne Revheim Maeland (53),

dommer, Stavanger tingrett. y Mariann Svensen (50), dommer,

Stavanger tingrett. y Richard Saue (50), dommer, Stavanger tingrett.

Innstillin­gsrådet for dommere konkludert­e 18. februar enstemmig med å innstille Tor Cristian Carlsen som konstituer­t sorenskriv­er i to år i Stavanger. I dag er Carlsen nestleder ved Jaeren tingrett.

På plassene bak Carlsen setter innstillin­gsrådet Mariann Svensen og Thor Henning Auestad. Innstillin­gslisten fra rådet er altså som følger: y Tor Christian Carlsen y Mariann Asmundsen Svensen y Thor Henning Auestad

Helge Bjørnestad, som nå går av, har vaert sorenskriv­er i Stavanger siden 2004. Når Domstoladm­inistrasjo­nen nå søker etter hans etterfølge­r, nøyer man seg med å lyse ut stillingen som konstituer­t sorenskriv­er, for en periode på to år.

Dette har sammenheng med en mulig omorganise­ringen av tingretten­e i distriktet. Lederne ved tingretten­e i Stavanger, Jaeren og Dalane gikk våren 2018 ut og flagget at de ønsker en sammenslåi­ng. Årsaken er at de ønsker en faglig sterkere enhet, som også gir mulighet for mer spesialise­ring.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Tor Christian Carlsen, som i dag er nestleder ved Jaeren tingrett, er innstilt som ny sorenskriv­er i Stavanger.
PÅL CHRISTENSE­N Tor Christian Carlsen, som i dag er nestleder ved Jaeren tingrett, er innstilt som ny sorenskriv­er i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway