Stavanger Aftenblad

«Å bli byttet inn og ut i samme kamp, var så flaut at jeg måtte ta et oppgjør med meg selv»

-

FOTBALL: Han avsluttet sesongen i fjor med et brak. Zymer Bytyqi (22) har også sett lysende ut i årets oppkjøring. Det er ikke tilfeldig.

– Jeg husker godt hva jeg sa til meg selv da jeg ble satt inn og senere tatt av banen mot Ull/Kisa. Hekkan, Zymer. Nå har du gått fra å vaere det største talentet til ikke å vaere god nok for 1. divisjon, sier 22-åringen til Aftenblade­t og smiler mens han rister på hodet.

Mens vårsolen varmer opp pannen til Zymer Bytyqi utenfor hotellet i Marbella, lar han tankene gli tilbake til denne hjemmekamp­en tre serierunde­r før slutt i oktober i fjor. Usman Sale ble skadet allerede etter 12 minutter og kunne ikke fortsette. I hui og hast ble en kald Zymer Bytyqi kastet inn på banen.

– Det var flaut

Et par sekunder etter at Lura-karen entret SR-Bank Arena i skjebnekam­pene Viking måtte vinne for å holde liv i opprykkshå­pet, la Bytyqi ut på et returløp som tømte ham helt. Helt til det gjensto 10 minutter av oppgjøret følte Bytyqi at han løp rundt med 50 kilo betong på ryggen. Så ble han tatt av banen.

– Det var det absolutte bunnivå for meg. Det var rett og slett flaut. Der og da bestemte jeg meg for å ta et oppgjør med meg selv. Fra nå av skulle jeg ut på banen og kjøre over alt og alle. Ingen skal stå i veien for meg. Den mentalitet­en hadde jeg da jeg var yngre, forklarer kantspille­ren. Da hadde det gått nesten sju år siden Zymer Bytyqi som 15-åring debuterte i Eliteserie­n. Han var talentet som ikke så noen hindringer. Han var talentet som ble kjøpt til Red Bull Salzburg for fem-seks millioner kroner da han fylte 16 år.

Han var så stinn av selvtillit, men samtidig i mangel på erfaring, at han gikk ut i avisen og slaktet sine trenere i Sandnes Ulf fordi han ikke fikk spille nok.

Trente knallhardt

Talentet har det aldri vaert noe tvil om. Zymer Bytyqi gjorde ting på banen svaert få jevnaldred­e var i naerheten av. Han var så godt at han spilte med det norske flagget på brystet i alle aldersbest­emte landslag fra U15 til U21. Men det ble aldri progresjon over tid. Det ble aldri stabilt.

Han kunne vaere steingod i én kamp – og usynlig i de neste.

Men så skjedde det noe. I serierunde­n etter Ull/Kisa-kam-

 ??  ?? Zymer Bytyqi sier han angrer på ting han har gjort fram til nå, men understrek­er at han laert veldig mye. – Jeg er blitt voksen og ser annerledes på ting nå. Oppturen på slutten av fjorårsses­ongen betydde mye for meg, sier han fra bassengkan­ten i Marbella.
Zymer Bytyqi sier han angrer på ting han har gjort fram til nå, men understrek­er at han laert veldig mye. – Jeg er blitt voksen og ser annerledes på ting nå. Oppturen på slutten av fjorårsses­ongen betydde mye for meg, sier han fra bassengkan­ten i Marbella.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway