Stavanger Aftenblad

VM-debutanten har en plan noen ikke liker

-

SKI-VM: Kristine Stavås Skistad ser en mulighet til å bli verdensmes­ter for andre gang denne vinteren.

Kurt B.M. Haugli

Skistad før dagens sprint. Det er nettopp tempoet underveis som blir avgjørende for hennes suksess. 20-åringen er råsterk i spurten, men har litt mer problemer med å holde høy fart underveis på en sprint. Derfor gjør hun ofte noen taktiske grep for å holde farten nede. Hun går opp i front for å holde farten nede og innrømmer gjerne at det kan vaere irriterend­e for noen.

– Jeg får høre noen irriterend­e lyder bak meg, fortalte hun da det norske sprintlage­t onsdag stilte opp for mediene i Leutasch et kvarters kjøretur fra VMbyen Seefeld.

Kristine Stavås Skistad er allerede verdensmes­ter. I slutten av januar vant hun sprinten i junior-VM. Nå er det de voksenverd­en som venter. Blant dem er Stina Nilsson, svenskenes storfavori­tt til å vinne tross at hun skadet seg i Otepää tidligere i vinter.

Frykter ikke Nilsson

Skistad frykter ikke henne heller. Hun tror at det er fullt mulig å slå svensken som har fremstått som verdens beste skisprinte­r.

– Jeg må prøve å få løpet til slik at hun ikke kommer så fort ut fra start. Hvis jeg er med inn på oppløpet, kan alt skje.

Det er ingen tvil om at hun har sin absolutt sterkeste side på et oppløp hvor selve runden ikke har gått for fort. Også de andre jentene på sprintlage­t har latt seg imponere av 20-åringen.

– Kristine kan komme ut på oppløpet i femteposis­jon og vinne, sier Mari Eide. Fem på start

Det norske laget består av en regjerende mester og fem debutanter, Maiken Caspersen Falla Tiril og Lotta Udnes Weng, Mari Eide og nevnte Skistad.

Falla vant i Lahti for to år siden, men har slitt med en betennelse under foten. Hun er ikke bekymret for at skaden skal hemme henne.

Samtidig ønsker hun et løpsoppleg­g som er noe annerledes enn hennes unge lagvenninn­e.

– Jeg liker høyere fart i feltet og må legge opp løpet slik at jeg kan bruke mine egne styrker. Noe samarbeid i laget ser jeg ikke. Jeg vet ikke helt hvordan vi skulle få til et slikt samarbeid, sier Falla.

 ?? TERJE PEDERSEN ?? Kristine Stavås Skistad har ambisjoner om å vinne selv om både trener og sportssjef gjør sitt ytterste for å dempe forventnin­gene.
TERJE PEDERSEN Kristine Stavås Skistad har ambisjoner om å vinne selv om både trener og sportssjef gjør sitt ytterste for å dempe forventnin­gene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway