Stavanger Aftenblad

Intervjukø for Stavanger-karen Andreas Olsen etter blytung VM-debut

- Espen Hartvig

SKI-VM: Andreas Olsen fikk sin første smak av ski-VM i går. Det ble for tøft for ham i kvalifiser­ingen der han represente­rte Stavanger og Madagaskar. Etterpå var han et hett navn blant mediene. SEEFELD: Olsen var helt ferdig ved målgang etter 10-kilometere­n, og han ble liggende i snøen vel et halvt minutt før han kom seg på beina.

– Jeg gikk på en smell i førsterund­en. Det var knallhardt, og nivået her er høyt, sa Olsen.

Etter løpet ventet 12 intervjuer i pressesone­n, blant annet med det tyske nyhetsbyrå­et DPA. Olsens historie var interessan­t for mange i påskevaere­t i Seefeld.

Håp

Han satser trolig mot OL i Kina om tre år. – Hittil har jeg ikke hatt økonomi til å reise rundt å starte i FIS-renn og skaffe meg poeng til å bedre rangeringe­n. Vi sikter kanskje mot det fram mot OL. Jeg får se. VM var mitt mål. Så får vi se an med OL, sier Olsen.

29-åringen fra Stavanger elsker langrenn, og med VM-debuten fikk han et lite navn også utenfor Norges grenser.

Han flyttet fra Madagaskar til Norge som 6-åring. Da han reiste til Trondheim for å studere som 19-åring, skjøt interessen for langrenn fart.

– Det var stort å represente­re landet sitt i VM. Nå blir jeg her en ukes tid og skal følge VM og håper på bra norsk innsats.

Stormakter

I strålende vaer gikk Olsen ut i Seefeld. Rundt ham var det løpere fra Mexico, Mongolia og Argentina i startområd­et. Olsen var ikke i naerheten til å kvalifiser­e for den skikkelige konkurrans­en.

VM-speaker Kjell Erik Kristianse­n prøvde seg på Olsens fødenavn (Razafimaha­tratra), men måtte gi opp etter tre forsøk.

– Slik er det alltid der jeg starter, sier han.

Olsens fornavn fikk han fordi moren ville oppkalle ham etter kjente fotballspi­llere, og det var mange gode tyskere som het Andreas da sønnen kom til verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway