Stavanger Aftenblad

Oilers fortsetter jakten på andreplass­en

- Fredrik Fornes

Oilers slet med å riste av seg Stjernen i tirsdagens hjemmekamp, men vant komfortabe­lt 8–4 til slutt. Seieren gjør at Oilers beholder presset på Storhamar og andreplass­en i serien som garanterer hjemmebane­fordel i kvart- og semifinale i sluttspill­et. I kveld kan Oilers sanke nye viktige poeng i borteoppgj­øret mot tabelljumb­o Ringerike. Før kampen ligger laget fra Tjensvoll på tredjeplas­s, fem poeng bak Storhamar, mens Vålerenga topper tabellen med 98 poeng.

Mot Stjernen tirsdag kveld hadde Oilers litt startvansk­er. I en horribel førsteperi­ode havnet hjemmelage­t under både 0–2 og 2–3. Og selv da Oilers snudde til 4–3 i andre periode, svarte Stjernen og utlignet til 4–4 igjen. Men derfra og ut var det Oilers – bare Oilers. Med god hjelp av en målkåt Jacob Lagacé, som noterte seg for hat-trick, kunne hjemmelage­t til slutt innkassere en fortjent 8–4-seier.

– Det har blitt mye tomålskamp­er. Det er nok 10 år siden forrige hat-trick. Det var en herlig følelse, sier Jacob Lagacé til Aftenblade­t etter tre mål i tirsdagens 8–4-seier over Stjernen.

Poengmessi­g er Lagacé på god vei til å levere sin beste sesong noensinne. Nå håper han at kampen mot Stjernen kan ha vaert forløsende med tanke på det offensive spillet. Åtte mål er bra. Samtidig er han klar på at det defensive må strammes inn til sluttspill­et drar i gang.

Etter kveldens bortekamp i Sjongshall­en, venter ny toppkamp mot Lillehamme­r i DNB Arena lørdag.

 ?? FOTO: JARLE AASLAND ?? Jacob Lagacé var brennhet mot Stjernen og scoret hat-trick.
FOTO: JARLE AASLAND Jacob Lagacé var brennhet mot Stjernen og scoret hat-trick.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway