Stavanger Aftenblad

Drapssikte­t 48-åring framstilt for varetekt

-

HAUGESUND: Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 60-årene på en gravlund i Haugesund, ble fremstilt for varetektsf­engsling i Haugaland tingrett i går.

Det var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid som døde natt til onsdag av skadene hun fikk da hun ble angrepet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund i 16.30-tiden tirsdag. På åstedet fant politiet en øks som de knytter til hendelsen.

Mannen som politiet mener sto bak drapshandl­ingen, er ifølge Haugesunds Avis domfelt over 20 ganger. Sakene han er domfelt for gjelder vold og trusler. I løpet av gårsdagen ble den siktede 48-åringen framstilt for varetektsf­engsling, opplyste politiadvo­kat Marte Engesli Lysaker.

Mannens forsvarer, Erik Lea, sier hans klient ikke har svart på skyldspørs­målet i avhør. Lea har bedt om at hans klient skal bli plassert på en psykiatris­k institusjo­n.

– Dersom det ikke er plass til ham der, og han må bli overført til fengsel, vil det bli fengsling torsdag, sier Lea til VG. Lea har represente­rt 48-åringen flere ganger tidligere. Han opplyser at den siktede har vaert under behandling på psykiatris­k institusjo­n flere ganger.

– Han burde nok ha vaert under kontinuerl­ig behandling, men det har det ikke funnes hjemmel for, sier Lea til avisen.

Politiet vil ikke bekrefte om øksen de fant på åstedet, er drapsvåpen­et. Kvinnen ble obdusert i går. Politiet opplyste onsdag at det er ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom siktede og den drepte kvinnen. De håper de vil få avklart om kvinnen var en tilfeldig forbipasse­rende og hva som var motivet i avhør med mannen.

 ?? KJELL BUA /NTB SCANPIX ?? Krimteknik­ere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-årene ble angrepet tirsdag. På åstedet fant politiet en øks.
KJELL BUA /NTB SCANPIX Krimteknik­ere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-årene ble angrepet tirsdag. På åstedet fant politiet en øks.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway