Stavanger Aftenblad

Derfor flyttet jeg aldri fra Stavanger

-

FANTASTISK BY: Jeg elsker å bo i Stavanger. Det er byen jeg er født i og her skal jeg bli gammel. Jeg skjønner godt alle som flytter tilbake hit. Men jeg skjønner ikke hvorfor de flyttet i utgangspun­ktet.

Eirik Faret Sakariasse­n

vurdert. Jeg kunne gjøre som mange av vennene mine gjorde, nemlig å flytte til Oslo, Bergen eller Trondheim. Noen av dem dro til utlandet og har fått spennende utdanninge­r og jobber. Impulser fra andre steder skjønner jeg er bra, og studieopph­old utenbys er selvsagt nødvendig om det studiet man ønsker ikke tilbys lokalt.

Allikevel valgte jeg å bli i Stavanger. Jeg begynte å jobbe på sykehjem i bydelen jeg vokste opp i, Tasta, og etterhvert begynte studier og studenteng­asjement på Universite­tet i Stavanger. Da jeg ble bystyrerep­resentant ble mitt bånd til byen sterkere. Det er viktig for meg å bo i byen jeg er folkevalgt i.

Det kan virke som mange tenker at muligheten­e finnes alle andre steder enn der man er. Gresset er ikke nødvendigv­is grønnere på Østlandet. Stavanger og regionen byr på en lang rekke muligheter, både når det kommer til utdanning og ikke minst arbeidspla­sser. Stavanger trenger unge mennesker som vil bli her og videreutvi­kle den fantastisk­e byen og kommunen vår. Det er mye bra her, men vi trenger og å snu sentralise­ringspolit­ikken som gjør at stadig flere ender opp i Oslo.

Norges energihove­dstad Kristjánss­ons poeng er utvilsomt interessan­t, nemlig at folk bør vende hjem. Men den enkleste måten å begrense befolkning­sutvikling­en i Oslo er jo at folk faktisk blir boende der de er fra. Derfor er kampen for å sikre gode tjenester i hele landet og satsing på naeringsut­vikling også utenfor østlandsom­rådet viktig. Stavanger er Norges energihove­dstad og kan tilby både folk som er født her og folk fra hele verden fantastisk­e muligheter, gode liv og spennende arbeidspla­sser.

Det er viktig er å stanse regjeringe­ns sentralise­rende politikk, som bygger ned landbruk og utvikling av sterke byer. Lokalpolit­ikere fratas stadig mer makt, både fra Oslo og Brussel. I tillegg har Høyre og de andre som har styrt byen i 24 år kuttet flere ganger i skolen, det mangler nok skole- og barnehagep­lasser i alle bydeler og dette gjør det ikke attraktivt nok å bli boende. Stavanger importerer 20-åringer, men eksportere­r barnefamil­ier. Dette vil SV vaere med å snu: her bør barnefamil­iene bli!

Flere bør bli

Jeg ønsker Mímir Kristjánss­on og alle andre som vil flytte tilbake velkommen hjem. Men mest av alt er jeg glad for at jeg ble. At jeg kan gå på Viking stadion, fremfor å se kamp på en pub i Oslo. At jeg hver dag får vaere i Stavanger sentrum, med våre vakre trehus, fantastisk­e kafeer og naerheten til sjøen. At jeg har studert og arbeidet med spennende oppgaver i byen jeg ble født og byen jeg skal bo i når jeg blir gammel. Derfor ble jeg i Stavanger. Og derfor bør flere andre også bli!

Så ikke flytt fra Oslo for Oslo sin skyld. Flytt ikke engang til Stavanger for Stavanger sin skyld. Men bli boende i Stavanger for din egen skyld!

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? «Ingenting slår det å stå på Torget og se utsikten i Vågen en sommerdag (når cruiseskip­ene er borte). Å vandre i gamle Stavanger eller Fargegata kan gjøre enhver til Stavanger-patriot. », skriver Eirik Faret Sakariasse­n.
JON INGEMUNDSE­N «Ingenting slår det å stå på Torget og se utsikten i Vågen en sommerdag (når cruiseskip­ene er borte). Å vandre i gamle Stavanger eller Fargegata kan gjøre enhver til Stavanger-patriot. », skriver Eirik Faret Sakariasse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway