Stavanger Aftenblad

Dag Hareide 70 år

-

Friidretts­gruppen i Sandnes Idrettslag avholdt årsmøte 19. februar. Arild Netland som i en tiårsperio­de har vaert en del av styret, de siste to årene som leder, går ut av styret men vil ha en sentral rolle i forbindels­e med EM i friidrett for landslag som arrangeres 9.-11. august 2019. Arne Lyngholm ble valgt som Forfatter Dag Hareide, Oslo, er 70 år 24. februar.

Dag Hareide er forfatter og organisasj­onsleder. Han ble i 2015 utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs Orden for «ekstraordi­naert samfunnsen­gasjement», som «en gründer i det sivile samfunn».

Han har vaert generalsek­retaer i Naturvernf­orbundet, Regnskogfo­ndet, Kirkens Bymisjon og rektor ved Nansenskol­en. Det han selv setter høyest er de fem årene han var i Etiopia. Først var han rehabilite­ringskoord­inator for FN under den ny leder, og han ser frem til å lede arbeidet i et idrettslag der det skjer mye spennende både på arrangemen­tsiden og sportslig.

Det nye styret:

Leder: Arne Lyngholm

Nestleder (organisasj­on): Jan Jakob store hungersnød­en på 1980-tallet, dernest samordnet han arbeidet med en nasjonal beredskaps­plan mot hungersnød for den etiopiske regjering på 1990-tallet. Hungersnød­sberedskap var også temaet for hans magistergr­ad. Han har igangsatt mange aksjoner og organisasj­oner; som «Alternativ Jul», Namibiafor­eningen, «Go On»- støtte til barn som forlater religiøse sekter, Nordisk Forum for Konfliktme­gling og den første religions- og livssynsdi­alogen i Norge som omfattet alle trossamfun­n. Dag Hareide har skrevet sju bøker og skriver nå den åttende. Han bor på Holmlia med sin kone Ellinor. De har tre barn og seks barnebarn. (NTB) Norheim

Ørjan Aasmo

Kasserer: Stian Sørskår

Styremedle­m: Jan-Rune Brox Styremedle­m: Pourya Shafizadeh Styremedle­m: Ingvill Baekø Styremedle­m: Gro Barlaug Utøverrepr­esentant: Hanne Berit Irgens

Nestleder

(sport):

 ??  ?? Det nye styret, fra venstre: Jan-Rune Brox, Arne Lyngholm, Hanne Berit Irgens, Pourya Shafizadeh, Geir Eikeskog (daglig leder), Stian Sørskår, Gro Barlaug, Ørjan Aasmo, Jan Jakob Norheim. Ikke til stede: Ingvill Baekø.
Det nye styret, fra venstre: Jan-Rune Brox, Arne Lyngholm, Hanne Berit Irgens, Pourya Shafizadeh, Geir Eikeskog (daglig leder), Stian Sørskår, Gro Barlaug, Ørjan Aasmo, Jan Jakob Norheim. Ikke til stede: Ingvill Baekø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway