Stavanger Aftenblad

Stavanger-artisten Isah (19) med på Karpes nye album

- Magnhild Mostad

NYTT ALBUM: Karpe her laget et nytt, kritikerro­st musikkpros­jekt. Med seg på laget har de den talentfull­e stavangerg­utten Isah. Etter fire dager med en overflod av kryptiske innlegg på Instagram som har ført til mye spekulerin­g og forvirring blant fansen, slapp Karpe endelig ny musikk natt til i går. Du trodde kanskje det skulle bli slutt på forvirring­en her - men det er ikke sånn Karpe jobber.

Rapgruppen har blitt kjent for å gjøre spektakula­ere ting og å tenke utenfor rammene (ref: Heisann/Adjø Montebello-prosjektet), og denne omgang er intet unntak. Sangen/albumet/kunstver- ket «SAS PLUS/SAS PUSSY» varer i hele 29 minutter og 47 sekunder, sammenheng­ende.

Etter 14:07 starter delen som heter «Syreangrep» - og her kommer 19 år gamle Isah inn. Vi får et gjenhør med han under «Blod, homie» (22:33), og det er ingen tvil om at den unge Stavanger-rapperen bidrar godt til Karpes nye kunstverk.

– Et høydepunkt i karrieren For Isah er dette samarbeide­t noe helt nytt. Som solo-artist er han vant til å jobbe med kun én produsent, mens her ble han plutselig del av noe mye større. Responsen i dag har vaert bare god, kan han fortelle Byas.

– Jeg har fått masse meldinger fra kjente og ukjente, og det er veldig kjekt! Dette er mildt sagt høydepunkt­et i karrieren min så langt.

Når det kommer til formatet, var Isah litt usikker på hvordan folk kom til reagere, siden alt er i et spor. Men han har en god teori på hvorfor det funker.

– Det er jo Karpe. Det er bare de som kan gjøre noe sånt som dette og komme unna med det, sier 19-åringen og ler.

Trodde det var tull

Fjorårets musikkpres­tasjoner fra Isahs side ble avgjørende for at han ble spurt om å bli med på «SAS PLUS/SAS PUSSY»-prosjektet. Med slipp av sangen «Lollipop» og live-opptredene­r på P3, ble han oppdaget av Karpe.

Produsent Aksel «Axxe» Carlson pitchet Isah for Karpe, og plutselig fikk den unge rapartiste­n en telefon fra Michael «akam1k3» Angeles. Isah hadde egentlig ikke tenkt å bli artist, men med akkurat litt for mye masing fra en kompis ga han etter og ble med på en låt.

– Mike ringte meg og bare «Jeg sitter her med Chirag og Magdi, og vi vil ha deg med». Jeg lo bare, jeg trodde han kødda, sier Isah.

Men kødd var det ikke - de ville fly inn Isah samme kveld. Eneste problemet var at han egentlig skulle på jobb dagen etter, på Footlocker.

– Jeg måtte ringe inn og fikk heldigvis fri, ler Isah.

Takk til sjefen for det, hvis ikke hadde han ikke fått mulighet til å jobbe med noe som må vaere Norges største rapgruppe.

– Det har vaert en erfaring å bare se hvordan de jobber. De er veldig perfeksjon­ister. De har alltid en plan, selv om det noen ganger ikke virker sånn. Det har vaert veldig kjekt, forteller stavangerg­utten.

Dette er absolutt ikke det siste vi hører fra Isah, som bare er i starten av en lovende karriere. Fra før har han singlene «Seint», «Fantasi», og nevne «Lollipop», som til sammen har over en halv million streams på Spotify. For tiden jobber han med sin første EP som kommer mot slutten av sommeren.

Akkurat nå tenker det unge talentet først og fremst på å holde beina godt plantet på bakken.

– Jeg klarer ikke helt å sitte i ro nå, men jeg må bare ha is i magen og troen på meg selv. Klarer jeg dette, kommer det bare til å gå oppover!

Dette er mildt sagt høydepunkt­et i karrieren min så langt.

Isah

 ?? «AKAM1K3» ANGELES ?? Unggutten Isah, bakerst, er med på Karpes nye plate. 19-åringen fra Stavanger fikk heldigvis fri fra jobb for å vaere med på «SAS PLUS/SAS PUSSY».
«AKAM1K3» ANGELES Unggutten Isah, bakerst, er med på Karpes nye plate. 19-åringen fra Stavanger fikk heldigvis fri fra jobb for å vaere med på «SAS PLUS/SAS PUSSY».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway