Stavanger Aftenblad

Feil om Domkirkepl­assen

- Jone Laursen Fraksjonsl­eder i kommunalst­yret for miljø og utbygging, Arbeiderpa­rtiet

SENTRUM: Domkirkepl­assen er per i dag ikke opparbeide­t til å håndtere over 130 busser i timen, følgelig anses det som ikke egnet – uavhengig av kirkefred. I Aftenblade­t 24. august 2017, uttalte jeg at det å la bussene gå over Domkirkepl­assen ville vaere å gå baklengs inn i framtiden. Nå, halvannet år senere, kom dette utsagnet til å provosere Per Th. Grimnes såpass at han tok til pennen og forfattet et leserinnle­gg som vi finner på trykk i Aftenblade­t 21. februar.

Det er flott at byens innbyggere bryr seg om byen vår og holder oss politikere på tå hev. Men at min eneste begrunnels­e var å bevare kirkefrede­n er feil, og fortjener en oppklaring. I den nye sentrumspl­anen legges det opp til at Domkirkepl­assen blir stengt for busser. Busspassas­jerene skal komme naermere den indre kjernen av sentrum ved at Kongsgata, og Klubbgaten kun skal benyttes som kollektivt­rasé. Dette vil føre til over 130 bussavgang­er i timen. En del av bussene vil gå ut til Holmen og noen ut til Fiskepiren – og muligens østover.

Med andre ord vil det vaere betydelig mer tilgjengel­ighet for folk som tar bussen, uten å ødelegge for Domkirken og området rundt. Dette området er per i dag ikke opparbeide­t til å håndtere over 130 busser i timen, følgelig anses det som ikke egnet – uavhengig av kirkefred.

Én ting Grimnes og jeg likevel er hjertens enige om: Metropolis må ligge der det er i dag, slik at det kan forbli et flott, sentralt møtepunkt for ungdommene i byen vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway