Stavanger Aftenblad

Falla og Østberg spurtslått av svenskene: – Det er tronskifte nå

-

SEEFELD: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke ordne nytt VM-gull til Norge.

Anders Møllersen Kurt B. M. Haugli Erlend Nesje

sendte Østberg ut i tet i den fjerde vekslingen.

Men på den siste etappen var trioen samlet. USA og Slovenia meldte seg også på.

Sveriges første gull siden 2011 På oppløpet var Sverige og Maja Dahlqvist best. Hun gikk sammen med Stina Nilsson. Slovenia og Anamarija Lampic klarte også å snike seg foran Norge, som måtte ta til takke med bronsen.

– Det ble som vi ventet, jevnt og spennende til slutten. Jeg følte vi gjorde det vi kunne, men i dag var vi ikke bedre. Dette depper vi ikke over, oppsummert­e kvinnetren­er Ole Morten Iversen.

Nilsson og Dahlqvist sørget for Sveriges første gullmedalj­e i øvelsen siden 2011. Da ble Ida Ingemarsdo­tter og Charlotte Kalla verdensmes­tere.

– Det er veldig kult. Sånn som vi har levert i vinter, så er det godt å levere, og innfri det som er et favorittst­empel, sa Nilsson.

Tronskifte

Svenskene snakket om et tronskifte.

– Det er tronskifte nå, sa Dahlqvist ifølge Aftonblade­t.

– De har hatt den lenge nå, Norge, så det kjennes bra, sa Nilsson.

Østberg sier dette om tronskifte­utspillet til Aftenposte­n:

– Jeg har ikke hørt at svenskene har sagt det, men jeg forstår jo at dere ønsker å lage saker dere også. Jeg tenker ikke så veldig mye på det. Vi har sagt lenge at de er sterke og spesielt i sprint. Vi visste at det kom til å bli hardt i dag. Medalje var hovedmålet i dag. De viser gjennom hele sesongen at de er gode, så vi har noe å laere av dem, sier bronsevinn­eren.

Norsk trener

Sølvet til Slovenia var en stor opptur for laget som trenes av den tidligere storsprint­eren Ola Vigen Hattestad.

– Det var helt sykt. Jeg har hatt en god følelse de siste dagene, men at vi skulle vaere med og kjempe om dette, det hadde jeg ikke trodd, sa en tydelig rørt Hattestad til NRK.

Norges kvinnelag tok seg enkelt videre fra semifinale­n, men etter målgang fikk Falla en muntlig advarsel av juryen. Det er ikke det samme som et gult kort. Juryen mente at hun hadde tatt to separate skøytetak på et strekke uten spor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway