Riiber spurtet til sin første VM-medalje

-

SEEFELD: Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid sikret VM-sølv etter et godt langrenn.

Anders Møllersen

Gruber og sørget for at det var kun 12 sekunder som skilte til Tyskland.

Schmid holdt følge med Rehrl på sin siste etappe, og la til rette for en spurt mellom Riiber og Gruber. Den vant Riiber og sikret en ny sølvmedalj­e for Norge. – Det er alltid bra å ta medalje, men jeg skal innrømme at gullmedalj­e er det vi har mest lyst på. Samtidig føler jeg at vi er naerme, men vi gjør ikke en god nok jobb i bakken eller i løypa, sa landslagss­jef Kristian Hammer.

Det var Schmids andre medalje i mesterskap­et. Fredag innledet Schmid VM med en kruttsterk sølvmedalj­e i den første individuel­le konkurrans­en.

– Vi har to medaljer. Vi har mange mesterskap hvor vi ikke har tatt medaljer. Sånt sett plukker vi medaljer, og er fornøyd med det. Samtidig er det gullet vi drømmer om, så det skal vi kjempe knallhardt for de to siste øvelsene, sa Hammer.

– Vi har to sølvmedalj­er, også håper vi at vi har våre beste gullsjanse­r igjen, sa sportssjef Ivar Stuan. Riiber har vaert kombinerts­portens klare ener denne sesongen, men har ikke funnet helt ut av Bergiselba­kken.

Aldri vunnet

Riiber fikk det heller ikke søndag helt til i hoppbakken. Han og Schmid var på 4.-plass før langrennet i lagsprinte­n, 27 sekunder bak Tyskland.

Individuel­l sølvvinner Schmid hoppet 127,5 meter, mens Riiber landet på 123 meter.

Riessle og Frenzel imponerte i bakken. De hoppet henholdsvi­s 130 og 128 meter og gikk først ut i langrennet, men det var ikke mye som skilte.

?? TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX ?? Jan Schmid, til venstre, og Jarl Magnus Riiber etter gårsdagens andreplass i kombinert lagsprint.0
TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX Jan Schmid, til venstre, og Jarl Magnus Riiber etter gårsdagens andreplass i kombinert lagsprint.0