Stavanger Aftenblad

Ny VM-nedtur for de norske hoppgutta

-

SEEFELD: De norske hopperne fikk det ikke til å stemme og endte på 5.-plass i VM i laghopp i Bergiselba­kken søndag. Tyskland vant suverent.

Norges lag, med Halvor Egner Granerud, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson, klarte ikke å gjenta bedriften fra Lahti-VM i 2017, da Forfang og Stjernen var med og fikset sølvet bak Polen.

Tyskerne, anført av Karl Geiger og Markus Eisenbichl­er vant med 987,5 poeng. Det var hele 56,6 poeng foran sølvvinner Østerrike. Japan tok bronsen, 67,3 poeng bak Tyskland i 130-metersbakk­en i Innsbruck.

Seieren var Tysklands første siden VM i Lahti i 2001. Vinnerlage­t besto av Geiger, Eisenbichl­er, Richard Freitag og Stephan Leyhe.

Norge havnet hele 87,3 poeng bak de suverene tyskerne, og 20 poeng bak bronsen.

Norge lå på femteplass etter første omgang der ingen av nordmennen­e fikk ut sitt ypperste. Granerud åpnet under tunge forhold og landet på 117,5 meter. Etter han fulgte Stjernen opp med 123,5 meter, og Forfang, som hoppet med kneproblem­er, strakte seg til 122 meter. Det lå godt an til en foreløpig pallplass, men Johansson bommet som Norges sistemann da han landet på svake 117,5 meter.

Etter første omgang ledet Tyskland med hele 24,2 poeng på toer Østerrike og 32,8 poeng til Japan på tredjeplas­s. Polen var nummer fire, mens Norge var hele 54,1 poeng bak i storbakken. Norge hadde også 21,3 poeng opp til bronsen. (NTB)

 ?? RICHARD SAGEN / NTB SCANPIX ?? Maiken Caspersen Falla ble spurtslått på målstreken av Sverige og Slovenia.
RICHARD SAGEN / NTB SCANPIX Maiken Caspersen Falla ble spurtslått på målstreken av Sverige og Slovenia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway