Stavanger Aftenblad

Sol ute, sol inne, sol i hjertet osv.

-

DRØSET: Hvis bare Manchester United hadde slått Liverpool i storkampen for to dager siden. Da ville det vaert komplett.

Jeg har holdt med mange lag i den engelske ligaen opp gjennom årene, men ett sted har grensen alltid gått; nemlig ved Manchester United, Man U blant venner og uvenner. Eller Newton Heath LYR Football Club, som de egentlig heter.

Men da Ole Gunnar Solskjaer tok over som manager, ble det tent en liten gnist. Og da Man U begynte å vinne igjen og hale innpå de andre store lagene i serien, var det bare å hive seg på og bli

Man U-supporter.

Og for en opptur det har vaert for oss i Man U-gjengen. Bare ett tap etter at Solskjaer tok over, og da mot selveste Paris Saint-Germain. Ingen tap i serien så langt.

Og i forrige uke banket vi Chelsea ut av FA-cupen. Fantastisk. Svigerfar holder fortsatt med det drittlaget, av en eller annen grunn. Jeg har sagt at han må komme over til oss på vinnerlage­t, men så langt har han ikke vaert til å rikke. Det virker som han holder med Chelsea av gammel vane.

Chelsea får ikke kjøpe nye spillere før sommeren 2020 og må leve med de samme dårlige spillerne i enda en sesong. Herligt.

Livet er for kort til å holde med lag som taper. Det er mye kjekkere å vinne. For tre år siden holdt jeg med Leicester (Leisjester blant mødre). De vant serien. Kjekt. De fleste holdt ikke med det laget, og de hadde det dermed mye mindre kjekt enn de ellers kunne hatt. Og de valgte det selv, utrolig nok.

En ting som er litt løye, er at sammen med et bankende Man Uhjerte følger det med et mildt hat mot Liverpool. Det virker å vaere automatisk. Liverpool leder nå serien 29 år etter sist gang de tok gullet. De har vaert dårlige lenge. Hvis de må vente en stund til, for eksempel minst 29 til, så ville det vaert helt fantastisk.

– Samme hvem som vinner i år, bare ikke Liverpool, som en fyr på byen sa en gang.

Byrival Manchester Kitty må det gjøres noe med. De er gode. Hvis de fortsetter å vinne serien framover, må jeg muligens melde overgang.

Husk at det viktigste er ikke å tape, men å vinne.

Livet er for kort til å holde med lag som taper.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway