Stavanger Aftenblad

Mann påkjørt av tog på Jaerbanen

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Mandag morgen ble en mann påkjørt av toget på Jaerbanen. Mannen framsto som ruset da han et par timer etter ulykken ble funnet noen kilometer fra ulykkesste­det.

Camilla Bjørheim

Mandag morgen kjørte toget på Jaerbanen, på vei mot Stavanger, på en mann som oppholdt seg ved skinnene. Hendelsen skjedde cirka klokken 5.20, ikke langt fra Luravika i Sandnes.

– Vi kan bekrefte at vi har hatt en påkjørsel av en person ved Luravika, som gjør at det i øyeblikket er stengt mellom Ganddal og Stavanger. Det har sammenheng med at vi må koble ut strømforsy­ningen på strekninge­n mens nødetatene er i virksomhet på skadestede­t, sa Harry Korslund i Bane Nor til Aftenblade­t i morgentime­ne.

All togtrafikk mellom Ganddal og Stavanger var stanset i flere timer som følge av ulykken. Toget ble stående i sporet ved Somaneset, ikke langt fra Luravika.

Politiet iverksatte søk etter person like etter ulykken. Det ble funnet det som kan ha vaert blod på gjenstande­r i naerheten av togskinnen­e og på toglinjen.

Det gikk imidlertid flere timer før politiet påtraff mannen som skal ha blitt påkjørt av toget. Politiet hadde da fått en melding fra et vitne som hadde sett en blodig person et par kilometer nord for ulykkesste­det.

– Mannen er i slutten av 30-årene og er en kjenning av politiet. Vi har hatt en kort samtale med han, men har ikke fått alle svar ennå. Vi vet ikke hvilken motivasjon eller intensjon som ligger bak hans opphold på skinnegang­en, sa operasjons­leder Victor Jensen til Aftenblade­t mandag formiddag.

Mannen ble kjørt til sykehuset.

– Mannen hadde gått fra ulykkesste­det på egne bein. Han hadde en hodeskade og var ved bevissthet, men framstod som ruset. Vi håper å få avhørt han så snart han er i stans til det, sa Jensen.

Det er foreløpig uklart hvordan mannen kom seg på jernbanesk­innene. Det skal vaere gjerder på hver side av skinnegang­en i området.

Like etter påkjørsele­n, fant politiet en bag i nordenden av Strandgata, i naerheten av ulykkesste­det. Bagen knyttes til hendelsen, og inneholdt blant annet narkotika.

Det er opprettet sak på både funn av narkotika og på ulykken med toget, opplyser politiet.

Togtrafikk­en mellom Ganddal og Stavanger ble åpnet for normal trafikk igjen like etter kokken 8 mandag morgen. NSB satte opp alternativ transport i perioden togene sto.

Gina Scholz i NSB opplyser de ansatte som har vaert involvert i hendelsen får oppfølging.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Nødetatene rykket ut til melding om en mulig påkjørt person på toglinja mellom Sandnes og Jåttå mandag morgen.
PÅL CHRISTENSE­N Nødetatene rykket ut til melding om en mulig påkjørt person på toglinja mellom Sandnes og Jåttå mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway