Stavanger Aftenblad

Uenige om kursen for Risa – sjefen slutter

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

JAEREN: Trond Viding Tvedt går av som sjef i entreprenø­rselskapet Risa, etter uenighet med eieren Bjørn Risa om strategisk­e valg. «Det er i dag ikke samsvar mellom eier og meg selv omkring hvilke strategisk­e valg som er de rette for å oppnå en god posisjon og inntjening i dette markedet», heter det blant annet i en pressemeld­ing fra Trond Viding Tvedt mandag formiddag.

«Med bakgrunn i dette er det enighet mellom eier, selskapets styre og meg selv om at Risa drives videre uten min medvirknin­g», skriver Viding Tvedt.

Ifølge meldingen går Bjørn Risa nå fra å vaere styreleder til å bli daglig leder i selskapet. Petter Eiken, som er styreleder i Risa-gruppen, går inn som styreleder også i Risa AS.

«Selskapets hovedfokus er å øke lønnsomhet­en og bygge soliditet. Vi har en sterk samarbeids­kultur og med våre gode ansatte blir det fullt fokus på hardt arbeid, god drift og fornøyde kunder», skriver Risaeier Bjørn Risa, som i samme pressemeld­ing nevner at Risa ser positivt på 2019 med en ordrereser­ve verdt rundt 1 milliard kroner.

I 2017 hadde Risa AS naermere 1,7 milliarder kroner i omsetning og et resultat før skatt på 38 millioner kroner. Hele Risa-konsernet omsatte for 1,72 milliarder og fikk et resultat før skatt på 50 millioner kroner.

Tallene for 2018 er ennå ikke klare.

Overfor Aftenblade­t avslår Viding Tvedt å svare på spørsmål rundt sin avgang. Heller ikke Bjørn Risa vil kommentere saken ytterliger­e.

 ?? OVE HEIMSVIK ?? Trond Viding Tvedt tok fatt som daglig leder i Risa AS i mars 2012. Nå er Viding Tvedt ferdig i selskapet og Risa-eier Bjørn Risa, til venstre, er tilbake i jobben.
OVE HEIMSVIK Trond Viding Tvedt tok fatt som daglig leder i Risa AS i mars 2012. Nå er Viding Tvedt ferdig i selskapet og Risa-eier Bjørn Risa, til venstre, er tilbake i jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway