Stavanger Aftenblad

Dødsulykke i samme området i Oslo i 2002

-

OSLO: Ulykken som skjedde søndag i en togtunnel i Oslo, er den andre dødsulykke­n i samme område. Begge skyldes kontakt med strømføren­de materiell.

En tenåring mistet livet og to er innlagt på Ullevål sykehus med livstruend­e skader etter ulykken i en togtunnel på Filipstad, vest i Oslo sentrum. Alle tre er under 18 år og går på skole.

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt som hadde gått inn i samme tunnel med to kamerater for å tagge vognsett. 17-åringen klatret opp på et tog som sto parkert inne på hensetting­sanlegget og døde momentant da han fikk 16.000 volt gjennom kroppen.

– Ulykken har likhetstre­kk med denne. Politiet holder fortsatt på med sine undersøkel­ser. I den grad de har behov for bistand fra Bane Nor, så har vi koblet inn en egen undersøkel­ses- og analyseenh­et. Ulykken påvirket ikke den generelle togtrafikk­en, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ulykken etterforsk­es av politiet som har kriminalte­knikere på stedet.

– Det er en tragisk ulykke. Det er barn som er involvert, tenåringer under 18 år. Vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor de har funnet på å bevege seg inn i tunnelen. Politiet har vaert opptatt av å ivareta de pårørende, men har også et ønske om å få snakke med de to som er innlagt på sykehus.

– Det er også naturlig å se på forholdene på stedet, men generelt er det vanskelig å sikre områder av denne typen mot personer som ønsker å komme seg inn, sier Andreassen. Ulykken skjedde i en del av Bane Nors anlegg for parkering av tog på Filipstad. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway