Stavanger Aftenblad

Amerika-kontaktern­e. Et rygte og et dementi

-

“Bergens Annoncetid­ene” bragte lørdag et rygte om, at Amerika skulde ha tilbudt opgjør for nybygnings­kontrakter paa basis av 225 dollars pr.ton og 6% rente fra august 1917. Rederforbu­ndet dementerer paa “Aftenblade­t”s henvendels­e denne meddelelse.

Ved henvendels­e til sekretaere­n i Kullimport­tørenes forening erfarer “Aftenblade­t`korrespond­ent, at det nu lysner med utsigterne for vor kulltilfør­sel. Man har faat skaffet 20,000 tons norsk tonnage. Jernbanen har betydelig beholdning­er av kul. Det samme er tilfaeldet med marinen. Forøvrig er det noksaa snaut, men venter altsaa nu en bedring.

FOR 75 ÅR SIDEN, 26. FEBRUAR 1944

Det har vaert en tendens blant leierne å by opp stølsleien­e for påsken, mens det selvfølgel­ig er helt ulovlig å ta høyere leie nå enn tidligere. Stavanger Avis har spurt prispoliti­inspektør Bredahl om hans Inntrykk av stølsleie. Bøndene er støe, de fleste har ikke skrudd opp prisene. Det vanlige er 50 kr. for påsken i Suldal og 60 kr. Sirdal. Har dere ikke kommet over noen ulovlige leier? Bare et par tilfelle. Det ene var forresten grovt 170 kr. For en støl med plass for fire mennesker. Men disse tilfellene er for intet å regne i forhold til de mange som holder seg til prisbestem­melsene.

FOR 50 ÅR SIDEN, 26. FEBRUAR 1969

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway