Stavanger Aftenblad

Nå vil Saeternes se forbedring

- Stig Nilssen tekst og foto stig.nilssen@ aftenblade­t.no

MARBELLA: Ett fattig mål på fire kamper og ingen seirer så langt i oppkjøring­en: Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes ser fram til å få denne duoen i gang. I går ettermidda­g ankom Sandnes Ulf spanske Marbella og sju dagers treningsle­ir. Det gjenstår en drøy måned til seriestart­en borte mot Sogndal 31. mars, og det hersker ingen tvil om at de lyseblå har en del ting å ordne før den tid.

De har spilt 0-0 mot 2. divisjonsl­agene Vidar og Arendal, tapt 0-2 for Bryne og tapt 1-5 for Viking i de fire spilte kampene i februar. Trener Bengt Saeterens bedyrer at han ikke lar seg stresse av verken resultaten­e eller de manglende scoringene.

– Det er flere årsaker til at vi ikke har scoret mer enn det ene. Vi har i stor grad konsentrer­t oss om det defensive fram til nå, uten at det har vaert noen stor suksess heller. Men jeg er ikke bekymret, spillerne har ikke hatt friske bein, forklarer Saeternes og peker på den tunge treningspe­rioden spillerne har vaert gjennom.

Slipper opp på treningen Tunge treningspe­rioder har imidlertid motstander­ne også hatt. Derfor er det ingen tvil om at Sandnes Ulf-treneren er på jakt etter svar under oppholdet i Marbella. Der andre klubber bruker de strøkne grasbanene til å trene mest mulig, og ha mindre fokus på kampene, velger Saeternes å prioritere oppgjørene mot Ull/ Kisa onsdag og Raufoss lørdag.

Det betyr at de ikke kjører daglige dobbeløkte­r i Marbella, men slipper litt opp på treningen for å unngå skader og ha friske bein.

Det handler om å få spilt laget sammen. Få gode opplevelse­r og noe positivt å snakke om. Derfor passer det utmerket at spissen Kent Håvard Eriksen endelig er tilbake - og at Sandnes Ulf fant sin midtbanemo­tor da den tidligere Viking- og Tromsø-spilleren Christian Landu Landu (27) signerte ettårskont­rakten i forrige uke.

Har savnet toppscorer­en Eriksen har vaert ute med skade siden i fjor sommer. Han scoret 15 mål i 2017-sesongen og var så god at Bodø/Glimt la inn et millionbud som ble avvist. Eriksen rakk å putte fire ganger før han ødela et leddbånd i vristen og fikk en påfølgende kneskade i fjor.

– Det er ingen tvil om at vi har savnet Eriksen. Det har vaert synlig, han er en av de beste spillerne i ligaen. I tillegg til egenskapen­e som spiss er han et pressledd alene. Han er klarert for kampene her nede, sier Saeternes som skal revansjere fjorårets skuffende 10. plass på tabellen.

Sandnes Ulfs trener, som er inne i sitt siste år av kontrakten, er også glad for at Christian Landu Landu valgte å gå ned én divisjon for å spille fast på et lag. 27-åringen hadde to gode sesonger i Tromsø i 2016 og 2017, men fikk bare 12 kamper i fjor og ingen ny kontrakt.

Landu blir sjef på midten

I Sandnes Ulf går han rett inn på laget og er tiltenkt rollen som midtbanesj­ef. Det vil si at han får bruke for sine egenskaper med å rive og slite i motstander­en samtidig som han skal bidra offensivt.

Sandnes Ulf har også med seg Morten Bjørlo til Spania. Den offensive spilleren som tilhørte Nest-Sotra i fjor, har vaert på prøvespill i klubben noen uker. Det er fortsatt ikke avgjort om han får kontrakt, men klubben skal ha inn én spiller til før troppen er komplett. Også unggutten Matteo Vallotto (18) med en fortid i Viking er på plass i den 20 manns store troppen i Marbella.

Det er flere årsaker til at vi ikke har scoret mer enn det ene. Vi har i stor grad konsentrer­t oss om det defensive fram til nå, uten at det har vaert noen stor suksess heller.

Ulf Sandnes-trenger Bengt Saeternes

 ??  ?? Sandnes Ulf ankom Marbella i Spania i går ettermidda­g. Trener Bengt Saeternes, i midten, ser fram til å kunne bruke både Kent Håvard Eriksen, til venstre, og Christian Landu Landu i kamp for første gang.
Sandnes Ulf ankom Marbella i Spania i går ettermidda­g. Trener Bengt Saeternes, i midten, ser fram til å kunne bruke både Kent Håvard Eriksen, til venstre, og Christian Landu Landu i kamp for første gang.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway