Stavanger Aftenblad

Viking-talentet Sondre Auklend trener med Ajax

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Vikingungg­utten Sondre Auklend tilbringer vinterferi­en på trening med den nederlands­ke storklubbe­n. Viking-unggutten Sondre Auklend er i Amsterdam og skal den kommende uken trene med storklubbe­n Ajax.

Han hadde sin første økt med klubbens G16-lag mandag ettermidda­g.

15-åringen, som sist sommer skrev kontrakt med Viking, har tidligere trent med Premier League-klubben Wolverhamp­ton.

Aftenblade­t snakket med far Tor Kjetil Auklend mandag ettermidda­g. Da hadde de spist og fått en omvisning på treningsan­legget til klubben som i årevis har utviklet talenter.

– Dette er en stor og profesjone­ll klubb, og ikke minst en spennende klubb, som har drevet med og vektlagt talentutvi­kling i mange årtier. Det blir en spennende erfaring for Sondre å trene en uke her, sier Tor Kjetil Auklend på telefon fra Nederland.

Fra VIF-kamp til Ajax

Sondre Auklend var nylig på landslagss­amling med Norges G16-landslag. Og søndag spilte han juniorkamp med Viking mot Vålerenga på SR-Bank Arena.

Mandag bar det videre til Amsterdam.

– De tar hensyn til at han spilte kamp i går, så det blir en rolig start. Alt virker gjennomten­kt og alt er ryddig og proft, sier spillerens far.

Mens mange tar vinterferi­en på fjellet, tilbringer den talentfull­e 15-åringen ferieuken på en av verdens mest kjente talentfabr­ikker. – Det er kjekt at Ajax synes Sondre er en interessan­t spiller. Uansett hvordan det går her så er det en fin erfaring å ha med seg videre. Det er viktig å ha det gøy og ikke lage noe stress ut av dette, sier Tor Kjetil Auklend.

Stolte tradisjone­r

Ajax har en lang og stolt tradisjon for å utvikle spillere som senere tar steget opp på klubbens A-lag eller fortsetter i andre klubber.

Fra Johan Cruyff som debuterte på klubbens A-lag som 17-åring i 1964, til dagens Ajax-produkter Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong og danske Kasper Dolberg, for å nevne noen.

Også Tottenhams Christian Eriksen var innom Ajax før han dro videre til England og Premier League.

Sondre Auklends kontrakt med Viking strekker seg ut 2020-sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway