Stavanger Aftenblad

Mer enn 30 år siden sist gang det var så lite snø

-

VAERET: Sol og varmegrade­r taerer på snøen i Sirdal. Det skal vaere mer enn 30 år siden sist det var så lite snø der i vinterferi­en.

Benedicte

Øhren Danielsen

Daglig leder i Sirdal Skisenter, Tarjei Sporastøyl, mener at de skal klare å holde alt av traseer åpne. Det er meldt kaldere vaer fra lørdag.

– Her er det virkelig påske i februar, sier Sporastøyl.

Ni av ti heiser er åpne, og de besøkende grillet og solte seg i går i finvaeret i utkanten av løypene. Det har vaert sol og plussgrade­r på dagtid hele uka, så skisentere­t må bruke betydelig mer tid på arbeid og vedlikehol­d av løypene enn hva som er vanlig i vinterferi­en.

– Forholdene er litt dårligere på baksiden, der vi ikke har snøproduks­jon, og det er noen små områder med lite snø som krever litt håndarbeid, sier Sporastøyl. Han viser til Sirdal media, som melder at dette skal vaere den mildeste og mest snøfattige vinteren siden 1982. Det året kom de første snøbygene 2. februar. Også i 1989 var det veldig lite snø.

Fantastisk vaer

Sporastøyl er likevel positiv, og forteller at dette går mot en rekord-vinterferi­e.

– Det er jo fantastisk skikjøring med det fine vaeret og den myke snøen. Det er helt perfekt. Vi kunne ikke bedt om noe bedre.

Lørdag åpner de klatrepark­en Høyt og lavt, som vil vaere åpen hver helg fremover.

– Hvis det blir kaldt igjen, kan det bli en veldig fin påske, sier han.

Sirdal Skisenter holder alltid åpent til 1. mai, og i fjor var det godt med snø på den tiden. Og Sporastøyl er optimistis­k også i år.

– Vi har fint mulighet til å holde åpent til 1. mai med den snøen vi har nå. Vi produserer jo snø, og skal klare å holde alle hovedløype­ne åpne.

Fortsatt skiføre

Også Kari Sinnes, som har hytte i Sirdal, mener at det er mindre snø enn vanlig. – Det er merka skiløyper, men det er litt knapt med snø enkelte plasser, sier Sinnes.

Hun forteller at det går an å gå på ski, men at det er noen bare flekker innover mot Onghellarv­atnet.

– Det er naermest påskevaer!

Snart snøfritt i Røldal

Også i Røldal minker det faretruend­e på snøen. Bilder som er tatt på nøyaktig samme sted på Seljestad for ett år siden og nå, viser en enorm forskjell i snømengde. På bildet som er tatt 15. februar i

 ?? ESPEN KVERNELAND ?? Sirdal: Fra løypa mot Ånghedlar tirsdag.
ESPEN KVERNELAND Sirdal: Fra løypa mot Ånghedlar tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway