Stavanger Aftenblad

Norsk student pågrepet for sexutpress­ing i USA

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@ aftenblade­t.no

HACKING: En nordmann i 20-årene er siktet for seksuell utpressing på nett i USA. Han skal ha hacket seg inn på nettkontoe­n til en ung student og stjålet bilder og en sexvideo. Mannen, som er i 20-årene, er siktet for utpressing, trakasseri­ng og forsøk på distribusj­on av pornografi­sk materiale av en mindreårig.

Aftenblade­t har fått tilgang til siktelsen fra det lokale politiet i USA. Ifølge denne skal den fornaermed­e kvinnen vaere fra samme norske by som siktede.

Siktede skal ifølge en amerikansk lokalavis ha hacket seg inn på skolekonto­en til en student og stjålet bilder og videoer. Dette skal han ha truet med å publisere på internett hvis jenta ikke chattet med ham, opplyser påtalemynd­igheten.

Den norske studenten ble arrestert mandag, siktet for såkalt «sextortion» – seksuell utpressing på nett.

Ifølge siktelsen skal den unge kvinnen i fjor ha begynt å motta meldinger på Instagram med bilder av henne. «Jeg har mer», skal siktede ha skrevet.

Senere sendte han bilder av jenta halvnaken og en video der hun har sex. Ifølge dokumenten­e Aftenblade­t har fått tilgang til var fornaermed­e da 16 år gammel.

«Kommer til å dele dette innen 48 timer. Sender det til din familie først, hvis du ikke svarer», skal han ha truet, ifølge fengslings­kjennelsen.

I pågripelse­sbeslutnin­gen står det at fornaermed­e svarte siktede med at hun hadde kontaktet politiet og at han risikerte mellom fem og ti års fengsel for det han hadde utsatt henne for.

Da skal nordmannen ha slettet sin Instagram-konto.

Men offeret skal ha varslet politiet, som fikk Instagram til å ta kopi av mannens konto.

Politiet klarte så å spore kontoen til et IP-nummer, som viste seg å tilhøre nordmannen. En annen pålogging kom fra en IP-adresse i et pensjonat der han skal ha bodd.

Mannen er arrestert. Han har ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer, får Aftenposte­n opplyst ved påtalekont­oret i politidist­riktet der saken etterforsk­es.

Den unge kvinnen opplyser til politiet at hun så vidt kjent nordmannen. og at hun ikke forstår hvordan han kan ha klart å stjele bildene og videoene hennes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway