Stavanger Aftenblad

– Verste stormen på 150 år

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

STORM: Flere dager med voldsomt uvaer på Kreta ødela broer, veier og bygninger. En 61 år gammel bekjent av ekteparet Tom Kåre (46) og Marianne Idsal (40) fra Stavanger, ble funnet omkommet tirsdag.

Vebjørn Olsen

– Det er veldig trist at det endte som folk forventet da han ble meldt savnet. Men vi er takknemlig­e for at familien får en grav å gå til, sier Marianne Idsal til Aftenblade­t om den 61 år gamle bonden som ble funnet fire kilometer fra der brannvesen­et fant bilen hans.

Stormen Oceanis har stått for massive ødeleggels­er på ferieøya Kreta de siste døgnene. Marianne Idsal fortalte til Aftenblade­t på mandag at en mann, som var i samme bryllup som Stavangerp­aret i helgen, var savnet. Avisen Ekhatimeri­ni skriver at han bilen hans ble tatt av strømmen da han skulle se hvordan det gikk med dyrene.

På vei hjem til Norge

Det kommer fortsatt noen regnbyger her og der, men ikke i naerheten av like mye som de siste dagene. Sist gang Aftenblade­t var i kontakt med Marianne Idsal tirsdag kveld, var hun fortsatt i landsbyen Platanias sammen med ektemannen Tom Kåre. De to forventet å få reise hjem onsdag kveld som planlagt.

– Vaeret er bedre nå, så vi satser på å komme oss hjem i morgen som planlagt, skrev Marianne i en sms til Aftenblade­t tirsdag kveld.

Vennene deres som satt fast på flyplassen i Chania i 12 timer på mandag, har endelig kommet seg avgårde og hjem igjen til Norge.

Myndighete­ne ruster opp Marianne Idsal og ektemannen har de siste døgnene sittet limt foran TV-en og fulgt med på lokale nyheter. Der forteller de at det har vaert den verste stormen på 150 år.

– Greske myndighete­r skal ha bevilget ti millioner euro i krisestøtt­e, men det sies at det trengs 100 millioner euro på lang sikt, forklarer Marianne Idsal.

Det har også kommet båter med militaerbr­oer som skal erstatte noen av de ødelagte broene midlertidi­g. Den historiske Chania-broen fra 1908 var en av de som ble ødelagt i stormen Oceanis.

 ??  ?? Oceanis skapte voldsomme jordskred i noen områder på Kreta.
Oceanis skapte voldsomme jordskred i noen områder på Kreta.
 ??  ??
 ?? PRIVAT ?? Ekteparet Tom Kåre Idsal (46) og Marianne Idsal (40) fra Stavanger holdt seg trygt inne under uvaeret.
PRIVAT Ekteparet Tom Kåre Idsal (46) og Marianne Idsal (40) fra Stavanger holdt seg trygt inne under uvaeret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway