Stavanger Aftenblad

Frustrasjo­n og ny Ulf-smell

- Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no

MARBELLA: Målet for oppgjøret var å spille på seg selvtillit og få en god opplevelse. Etter 0-4tapet for Ull/Kisa sitter Sandnes Ulf igjen med flere bekymringe­r og økt frustrasjo­n. – Dette går på stoltheten løs. Nå er det viktig at vi tar situasjone­n innover oss, sier trener Bengt Saeternes til Aftenblade­t.

Det har gått snaue 20 minutter siden den finske dommeren blåste av treningska­mpen mot Ull/Kisa i Marbella i går ettermidda­g. De 20 minuttene brukte Sandnes Ulf-treneren til å forelese foran en samlet spillergru­ppe som satt lydhøre i en ring rundt treneren.

Saeternes var tydelig, brukte pekefinger­en og klasket den ene hånden i den andre et par ganger for å illustrere alvoret. Greit nok at det bare er treningska­mper, de er til for å øve. De er til for å teste hva som fungerer og hva som ikke fungerer. I så måte fikk Sandnes Ulf svar.

1-11 på fem kamper

Men treningska­mper er også til for å få bekreftels­er på at det du jobber med i hverdagen kan overføres til kamp. Det handler om å bygge på seg tro og selvtillit fram mot seriestart om drøye fire uker. Et lag skal spilles sammen, de skal stole på hverandre, løpe for hverandre og forstå hverandres roller ut fra planen som er lagt.

Akkurat nå virker dette totalt fravaerend­e i Sandnes Ulf. 0-0 mot 2. divisjonsl­agene Vidar og Arendal, tap 0-2 for Bryne, 1-5 for Viking og nå 0-4 for divisjonsk­ollega Ull/Kisa. Ingen seirer og 1-11 i målforskje­ll på fem kamper.

– Jeg er ikke bekymret, men på ingen måte fornøyd heller. Vi havner tidlig på defensiven mot Ull/ Kisa og spiller på oss mer trøbbel. Så scorer vi ikke, påpeker Saeternes vel vitende om at AdrIan Berntsens fulltreffe­r mot Vikng er lagets eneste scoring så langt i oppkjøring­en.

Klammeri

Ull/Kisa tok kommandoen i onsdagens kamp direkte fra avspark. De kom ikke med noe som Sandnes Ulf ikke var forberedt på, men det var likevel godt nok til å kjøre over mannskapet til Bengt Saeternes. Debutanten Christian Landu Landu viste muskler en periode, men falt bort da kreftene tok slutt etter halvtimen.

Kantene med Ingvald Halgunset og Morten Bjørlo var anonyme, det samme var Adrian Berntsen som har framstått god i oppkjøring­en. Kanskje er det feil å nevne enkelte navn, det var nemlig svakt over hele linjen hos Sandnes Ulf. Selv om de slapp lett til flere ganger, gjorde Ull/Kisa som de ville og scoret to mål i hver omgang.

Den finske dommeren begynte med å slå ned på taklinger, men etter hvert hevet han listen betrakteli­g. Det førte til stygge taklinger fra begge lag og påfølgende hevn fra motstander­en. I en periode var det så opphetet at dommeren måtte inn å skille Sandnes Ulfs Sanel Kapidzic fra Ull/Kisaspille­re etter at Kapidzic hadde meid ned Ole Kristian Langås.

– Trenger noe positivt

Det oppsto også krangel mellom spillere og benkene. Sanel Kapidzic erkjenner at det utartet.

– Vi hadde en god plan før kampen, men holder oss ikke til den og er ikke klar når kampen begynner. For mange spiller sitt eget spill, sier spissen.

– Hvorfor følger dere ikke planen? – Jeg vet ikke, men det handler om fokuset vårt. Det så ikke bra ut. Også jeg hadde fokus på andre ting enn der jeg burde hatt det. Det var ikke godt nok av meg, svarer Kapidzic etter å ha vaert i munnhugger­i og klammeri med motstander­en flere ganger.

– Er det frustrasjo­n som er i ferd med å bre seg?

– Det var frustrasjo­n i bildet her, ja. Det ballet litt på seg. Nå er det viktig at vi mobilisere­r og viser helt andre takter til neste kamp. Vi trenger noe positivt, vi trenger selvtillit og vi trenger en god opplevelse for moralen i laget, understrek­er Kapidzic.

Kent Håvard Eriksen spilte det siste kvarteret av kampen. Det var hans første minutter siden skaden han pådro seg i juni i fjor.

 ?? JAN KÅRE NESS ?? Den finske dommeren Atte Jussila måtte gripe inn for å skille Sandnes Ulfs Sanel Kapidzic (med ryggen til) og flere av Ull/Kisa-spillerne etter at Kapidzic hadde taklet Ole Kristian Langås.
JAN KÅRE NESS Den finske dommeren Atte Jussila måtte gripe inn for å skille Sandnes Ulfs Sanel Kapidzic (med ryggen til) og flere av Ull/Kisa-spillerne etter at Kapidzic hadde taklet Ole Kristian Langås.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway