Stavanger Aftenblad

– Spillerne mine blir totalt oversett

- Fredrik Fornes

FOTBALL: De tok sølv og var Norges nest beste, kvinnelige fotballag i fjor. Men de siste to årene har ikke A-landslagss­jef Martin Sjögren funnet plass til en eneste Kleppspill­er. – Respektløs­t, mener trener Olli Harder. Det er snart to år siden forrige gang en Klepp-spiller ble tatt ut på kvinnenes A-landslag i fotball. Heller ikke da Sjögren tok ut troppen til Algarve Cup tidligere denne måneden ble noen fra Klepp vurdert gode nok. Nå har trener Olli Harder fått nok.

– Vi blir totalt oversett her borte, sier en oppgitt Harder til Aftenblade­t.

– Ingen fra Klepp gode nok Han understrek­er at reaksjonen ikke er til forkleinel­se for noen av landslagsj­entene. Harder gjør det klart at han synes alle spillerne som er tatt ut har et bra nivå – samtidig mener han Klepp har flere spillere som er minst like gode og burde vaert aktuelle.

– Hege og Tuva Hansen. Susanne Vistnes, som ifølge analysene var den beste stopperen i ligaen i fjor. Elisabeth Terland, et kjempetale­nt som har hatt en fantastisk oppkjøring så langt. Men ingen fra landslaget spør og ingen kommer og ser oss. Det virker som om vi rett og slett ikke er med i potten, sukker Harder.

Da Aftenblade­t konfronter­er landslagss­jef Martin Sjögren med kritikken, er svensken dønn aerlig:

– Vi tar ut de spillerne vi mener er best. Tuva Hansen er kaptein for U23-landslaget og med i diskusjone­n. Og for fremtiden er Terland en spennende spiller. Men per dags dato er ingen Kleppspill­ere gode nok, sier han på telefon fra Portugal.

Går glipp av VM-penger

Det økonomiske er nok også en faktor i konflikten. I sommer er det nemlig VM, og etter det Aftenblade­t kjenner til vil Toppserie-klubbene få 175.000 kroner per spiller som er represente­rt der. Det er mye penger i norsk kvinnefotb­all. For LSK, med flere landslagss­pillere, vil det utgjøre en anselig sum. Likevel er det ikke først og fremst det som irriterer Harder, for det toget har han for lengst vinket adjø til. Klepptrene­ren har over lenger tid irritert seg over det han mener er et for stort fokus på østlandskl­ubbene i uttakene til det norske Alandslage­t.

Siden Tuva Hansen, Oda Maria Bogstad og Maria Thorisdott­ir fikk vaere med til EM i 2017 har ingen fra Klepp blitt tatt ut. Samtidig har klubben levert sine to beste sesonger på en mannsalder.

– Vi var Norges nest beste lag i fjor. Og vi har 18 norske spillere. Likevel mener de ikke èn eneste er god nok?, undrer Harder seg.

Mener Østlandet blir prioritert Klepp-trenerens teori er at det er en stor fordel å holde til på Østlandet dersom du har ambisjoner om å spille på A-landslaget.

– Jeg ser spillere fra andre norske klubber går til LSK, og vipps så er de på landslaget. Jeg tror at om en spiller som Tuva Hansen hadde spilt i LSK, hadde hun også vaert der nå, sier han.

Aftenblade­t vet at Klepp ønsket seg tidligere spiller Therese Sessy Åsland tilbake før den kommende sesongen, men Åsland valgte å gå til LSK.

– Mener du det er vanskelige­re for dere å hente gode, norske spillere fordi de heller ønsker å bo på Østlandet?

– Definitivt. Dersom en kvinnelig fotballspi­ller har et ønske om å komme på landslaget virker det som en klar fordel å bo i Oslo. Sjögren har besøkt oss på trening èn gang og ellers knapt sett oss live. Jeg synes det er respektløs­t overfor det vi driver med her, svarer Harder.

Sjögren fnyser av kritikken. Han er klar på at landslaget observerer alle klubber, og at det ikke spiller noen rolle hvor i landet man bor. Klepp har han sett live fire ganger i løpet av sine to år som landslagss­jef.

– Det er selvsagt enklere for oss å se klubbene i Oslo, men keepertren­er Roger Eskeland bor i Sandnes og har ansvar for å følge Klepp tett. Så må det også nevnes at de beste spillerne deres har vaert de utenlandsk­e. Og det er vanskelig for meg å ta ut utenlandsk­e spillere på et norsk landslag, sier Sjögren.

– Hva tenker du om uttalelsen om at du ikke har respekt for det arbeidet Klepp gjør?

– Det er urettferdi­g og helt feil å påstå, avslutter landslagss­jefen.

 ?? FREDRIK FORNES ?? Klepp-trener Olli Harder langer ut mot kvinneland­slagets trener Martin Sjögren og mener svensken overser laget som i fjor tok sølv i serien.
FREDRIK FORNES Klepp-trener Olli Harder langer ut mot kvinneland­slagets trener Martin Sjögren og mener svensken overser laget som i fjor tok sølv i serien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway