Stavanger Aftenblad

Årsbeste av Oilers – sølvkampen lever

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

ISHOCKEY: Etter at Oilers utklasset Vålerenga i Oslo med en knallsterk 6-1-seier, er det igjen full kamp om 2. plassen i serien. Med to kamper igjen av seriespill­et ligger Oilers ett poeng bak Storhamar på tabellen. Vålerenga, som hadde invitert til gullfest i Furuset Forum tirsdag kveld der klubben kunne vinne sin første pokal på fem år, topper fortsatt.

Men gullfeirin­gen er utsatt. Oilers leverte årsbeste da de feide isen med iskrigerne fra Oslo øst. Det skal likevel mye til for at VIF roter vekk seriegulle­t, de har fire poengs ledelse til Storhamar på 2. plass og fem poeng ned til Oilers på 3. plass. Roy Johansens gutter har igjen ligaens to svakeste lag (Ringerike og Stjernen) før sluttspill­et starter neste uke.

Men Oilers kan fortsatt kapre 2. plassen. Det vil gi hjemmebane­fordel i både kvart- og semifinale­ne i NM-sluttspill­et.

– At vi kunne utsette Vålerengas gullfest var så klart en ekstra motivasjon for oss. Vi ville ikke at de skulle stå her og feire foran oss. Det klarte vi greit å forhindre, sier en fornøyd Mats Larsen Mostue, som var én av tre backer som scoret for Oilers i storseiere­n.

Tøff avslutning

Oilers har tøff motstand i sine to siste seriekampe­r: Lørdag venter Frisk Asker hjemme i DNB Arena, før Sparta er motstander i Sarpsborg tirsdag. Men seieren over VIF bør sprøyte masse selvtillit inn i laget.

– Vi hadde bra fart på skøytene, det har blitt bedre og bedre de siste kampene. Og det er slik vi liker å spille. Det var åpenbart en knallbra kamp av oss. Og om jeg skal velge én, så var nok dette sesongens aller beste kamp. Den er i hvert fall helt der oppe. Fra start til slutt var det en knallbra kamp, sier en meget tilfreds Oilers-trener Todd Bjorkstran­d.

Det var Oilers fra start til mål i Oslo. Mario Lucia, som leverte en meget god kamp, sendte Oilers i føringen tidlig i 1. periode. 2. periode vant Oilers 4-1, før Markus Vikingstad fastsatte sluttresul­tatet da han scoret Oilers' sjette mål snaut fem minutter før slutt.

Brennhet powerplay

Oilers' tre første mål kom i overtall.

Høydepunkt­et var scoringen til Jacob Lagacé. Mannen med gullhjelme­n gikk fra egen droppsirke­l, over hele banen før han prikket et håndleddss­kudd i krysset bak VIF-keeper Steffen Søberg.

– Overtallss­pillet var meget solid, der var vi strålende. Når du i tillegg får scoringer fra backene blir det enda bedre, roser Todd Bjorkstran­d.

Og legger til:

– Vi scoret faktisk i alle tre overtallen­e vi fikk, og så mye bedre enn det kan det jo ikke bli.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway