Stavanger Aftenblad

Sjimpansen Julius forsøkt forgiftet med narkotika

-

KRISTIANSA­ND: Sjimpansen Julius ble alvorlig syk etter å ha drukket av en plastflask­e som ble kastet inn til ham. Han fikk i seg narkotiske stoffer, melder Dyreparken.

Det var i årets vinterferi­e at Julius ble syk i Dyreparken i Kristiansa­nd. Det er bekreftet fra St. Olavs hospital at han fikk i seg narkotika, opplyser Dyreparken tirsdag.

– Vi er sjokkert, sier veterinaer Rolf-Arne Ølberg.

Torsdag 21. februar gikk Julius inn i en psykoselig­nende tilstand der han blant annet påførte seg selv alvorlige bittskader i armen. Etter å ha fått behandling er han nå utenfor livsfare.

– Dette kunne ha gått mye verre, og det kunne like godt ha tatt livet av Julius, sier Ølberg.

Julius er den eneste av sjimpansen­e i parken som kan skru opp en skrukork, og han har vaert glad i å drikke brus fra flasker. Blodprøver fra Julius inneholdt narkotika. Mistanken rettes ifølge Dyreparken mot en plastflask­e som samme dag ble funnet på Apeøya og som Julius er observert med.

Saken er politianme­ldt, og flasken skal undersøkes av politiet for ytterliger­e spor. Dyreparken jobber parallelt med å gjennomgå opptak fra alle overvåking­skameraer fra den aktuelle dagen.

– De påfølgende dagene har vårt hovedfokus vaert å passe på Julius. Vi er først og fremst utrolig takknemlig­e og glade for at det ser ut til å gå bra med ham. Såret gror nå, og Julius oppfører seg normalt, sier Rolf-Arne Ølberg.

Dyreparken håper at politiet finner spor som kan føre til oppklaring av saken. Politiet er interesser­t i å komme i kontakt med gjester som kan ha informasjo­n, og folk bes ringe 02800.

Julius ble født i desember 1979 og naermer seg dermed 40 år.(NTB)

 ?? ANNA NESVIK ?? Tvillingen­e Othelia og Tomine Hobberstad har med seg mor Beate Aileen Hobberstad, mormor Torunn Synnøve Grude og oldemor Bjørg Egeland
ANNA NESVIK Tvillingen­e Othelia og Tomine Hobberstad har med seg mor Beate Aileen Hobberstad, mormor Torunn Synnøve Grude og oldemor Bjørg Egeland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway