Stavanger Aftenblad

Siktet og offer var naboer

- Dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

NAERBØ: En kvinne i midten av 20-årene er siktet for drapsforsø­k på en kvinne i slutten av 60-årene på Naerbø. De to kvinnene har ikke noen familiaer tilknytnin­g, men kjente hverandre fra før, sier politiadvo­kat Christine Kleppa ved Sør-Vest politidist­rikt.

Dag-Henrik Fosse

Pernille Filippa Pettersen

om en alvorlig voldshende­lse på Naerbø. Store politistyr­ker rykket ut til stedet, sier Christine Kleppa, påtaleansv­arlig jurist i saken. Da politi og ambulanse kom frem, fant de én person som angivelig var alvorlig skadet. Vedkommend­e ble tatt hånd om av helseperso­nell og kjørt til Stavanger universite­tssjukehus, SUS.

Det var siktede selv som meldte fra til politiet. Knivstikki­ngen skal ha skjedd i et boligområd­e i Naerbø sentrum. Politiet gjennomfør­te taktisk og teknisk etterforsk­ning utover kvelden og natten, blant annet med dør-tildør-besøk i nabolaget. Torsdag formiddag forteller Anne Berit Berge Ims, rådmannen i Hå, til Aftenblade­t at kvinnen som er knivstukke­t er lettere skadet, etter å ha vaert i kontakt med kvinnens pårørende.

– De ønsket at vi skulle videreform­idle denne informasjo­nen. Vi har hatt tett oppfølging med de pårørende, og vil fortsette med det, sier Berge Ims.

Hun beskriver hendelsen som alvorlig og trist.

Torsdag formiddag er det enda ukjent for politiet hva motivet bak knivangrep­et var eller om det skjedde i selvforsva­r.

– Ingen av kvinnene er avhørt. Begge vil bli avhørt i løpet av torsdag, sier påtaleansv­arlig jurist til Aftenblade­t ved 12-tiden torsdag.

Politiet kjenner de involverte – Er den siktede eller den eldre kvinnen kjenninger av politiet?

– Siktede og fornaermed­e er litt kjent for politiet fra før, men ikke i samme sak, opplyser politiet.

– Siktede vil framstille­s for varetektsf­engsling i Jaeren tingrett fredag, sier Kleppa.

Aftenblade­t har vaert i kontakt med bistandsad­vokat Kristin Jensen og forsvarsad­vokat Tor Inge Borgersen som ikke ønsker å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

SUS er taus

Stavanger universite­tssjukehus har fra 1. mars sluttet å gi ut informasjo­n om tilstand på pasienter som behandles ved SUS.

Aftenblade­t ber likevel SUS om slik informasjo­n om pasienten som var utsatt for knivstikki­ngen på Naerbø.

– Vi har sluttet å gi informasjo­n om tilstand til pasienter som behandles på SUS, knyttet til ulykker og hendelser i det offentlige rom, dette er også knyttet til voldshende­lser, sier Helga Strand Vestbø. Hun er kommunikas­jonssjef ved Stavanger universite­tssjukehus.

Strand Vestbø ønsker heller ikke å gi Aftenblade­t faktisk informasjo­n om en pasient som har vaert utsatt for denne voldshende­lsen fremdeles er pasient ved sykehuset

– Er pasienten utskrevet fra SUS?

– Vi har ingen plikt til å gi ut informasjo­n om dette, og har endret tidligere praksis da vi ga slik informasjo­n. Årsaken til endret praksis er at vi har vurdert at tidligere praksis ikke i tilstrekke­lig grad ivaretar vår lovpålagte taushetspl­ikt, sier hun.

– Politiet sa onsdag kveld at pasienten var alvorlig skadet. Så viste det seg at dette ikke medførte riktighet. Hvem skal gi helsefagli­g informasjo­n hvis SUS ikke vil gi denne?

– Vi har ingen plikt til å gi ut informasjo­n om tilstand til pasienter som behandles på SUS. Tidligere praksis ivaretar ikke i tilstrekke­lig grad vår lovpålagte taushetspl­ikt, svarer kommunikas­jonssjef Helga Strand Vestbø også på dette spørsmålet.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Krimteknik­ere fra politiet var i går formiddag ved boligen hvor knivstikki­ngen skal ha skjedd for å foreta undersøkel­ser.
FREDRIK REFVEM Krimteknik­ere fra politiet var i går formiddag ved boligen hvor knivstikki­ngen skal ha skjedd for å foreta undersøkel­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway