Stavanger Aftenblad

Jaerens største byggeprosj­ekt går trolig til Jaerentrep­renør

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

NY SKOLE: Prisen er redusert til 366 millioner kroner. Men den store satsingen som Klepp og Time skal gjøre sammen i grenseland­et nord for Bryne, hadde Time ventet med hvis det ikke var for avtalen med Klepp. – En avtale er en avtale. Og Time er til å stole på, forsikrer ordføreren i Time, Reinert Kverneland (H).

Tirsdag vil formannska­pet derfor gi totalentre­prisen for hele prosjektet til Jaerentrep­renør - som med sine bygg formet som en Z - vant konkurrans­en mot Skanska.

Dette skal bygges

Dermed får de to kommunene en ny, felles ungdomssko­le med plass til 450 elever.

Videre kommer både ny idrettshal­l og ny turnhall, med et bruttoarea­l på henholdsvi­s 2646 på 954 kvadratmet­er.

I tillegg inngår uteområde med lekeplass, bare det er priset til 22,6 millioner kroner, og ny sykkel og gangsti langs Nordsjøveg­en, samt annen infrastruk­tur.

– Vi ligger en måned etter skjema, men vil ta dette inn, slik at skolen kan bygges nå og stå ferdig til skolestart i august 2021, opplyser prosjektle­der Mari Bryne til Aftenblade­t.

Hun styrer prosjektet fra Time kommune som er byggherre. Saken skal ikke opp i Klepp.

Prisen

Hele utbygginge­n skulle koste 379 millioner kroner, som avsatt i budsjetten­e. I anbudet er prisen blitt 13 millioner lavere, og totalbeløp­et er nå 366 millioner.

Men fordi regningen deles mellom Klepp og Time, må kommunene bare ut 136,8 millioner kroner hver for det som blir Jaerens største byggeprosj­ekt.

Da er det også trukket fra moms, spillemidl­er og støtte fra Bryne turnlag som gjennom skolen får sin etterlengt­ede turnhall.

Står på avtalen

– Men vi kunne ha ventet med hele investerin­gen, medgir Times ordfører.

Elevtallet og Bryne vokser ikke så mye som prognosene sa. Og Time har nettopp gjort store investerin­ger på ungdomskol­en i sentrum.

– Vi kunne kanskje ha ventet både ett og to år med denne nye skolen. Men Klepp trenger plassene nå. Vi har en avtale. Og da bygger vi, sier Reinert Kverneland.

Han slår også fast at de to kommunene får en flott skole med både idrettshal­l og turnhall.

– Og den blir billigere enn budsjetter­t. Derfor er det viktig at vi går i gang, er budskapet.

Stor glede på Varhaug Oppdraget, som rett nok er utformet som et forprosjek­t før det inngås kontrakt, har skapt stor glede hos Jaerentrep­renør på Varhaug.

– Det betyr mye at vi som en lokal bedrift kan vinne en slik jobb, stråler daglig leder Hans Kristian Aasland.

Det ble også en ny utfordring for bedriften som nå har en ordrereser­ve på 1,1 milliard kroner.

– Vanligvis regner vi priser på det andre skal lage. Her måtte vi sette ned en gruppe, leie inn arkitekter og andre fagfolk, og så levere et fiks ferdig forslag for et helt skoleanleg­g. Det var kjempespen­nende, sier Aasland.

De tenkte som praktiske jaerbuer, så etter gode løsninger og følte også de fikk en estetisk flott skole ved å bruke de samme arkitekten­e som tegnet Tu skule i nabolaget.

– Så dette blir på en måte Jaerentrep­renør sin skole?

– Vi føler i alle fall at vi denne gang gjorde mer enn det som er normalt, lyder det blidt.

– Men klarer dere å få skolen ferdig til august 2021?

– Ja, det skal vi klare. Dette går greit, sier Hans Kristian Aasland, som må ansatte flere folk framover. Nå er de rundt 100. De vil også gi mye arbeid til underlever­andører.

 ?? ALLIANCE ARCHITECTU­RE STUDIO ?? Vinnerpros­jektet til Jaerentrep­renør er formet som en Z. Det inneholder ny felles ungdomskol­e, bildet, for Klepp og Time, ny idrettshal­l og ny turnhall.
ALLIANCE ARCHITECTU­RE STUDIO Vinnerpros­jektet til Jaerentrep­renør er formet som en Z. Det inneholder ny felles ungdomskol­e, bildet, for Klepp og Time, ny idrettshal­l og ny turnhall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway