Stavanger Aftenblad

Stadig faerre rammes av influensa

-

OSLO: Stadig faerre nordmenn rammes av influensas­yke, og de siste to ukene har nivået sunket fra middels til lavt på landsbasis. Det fremgår av Folkehelse­institutte­ts (FHI) ukentlige rapport for uke 9.

1,8 prosent av dem som oppsøkte lege i forrige uke, ble diagnostis­ert med influensal­ignende sykdom. Til sammenlign­ing var andelen på 2,3 prosent både i uke 8 og i 7. Andelen influensal­ignende sykdom ser ut til å ha nådd toppen i uke 7, ifølge FHI.

– Antall innlagte med influensa avtar også. Det ser dermed ut som om utbruddet har nådd sitt toppunkt og nå er på hell, heter det i ukesrappor­ten.

242 personer ble innlagt forrige uke, og alle tilfellene dreide det seg om influensa A (H1N1). Dette er en etterkomme­r av viruset som utgjorde pandemien i 2009 og da ble kalt «svineinflu­ensa». Viruset har siden sirkulert jevnlig og regnes nå som et normalt sesonginfl­uensavirus.

Mens intensitet­en var lav på landsbasis, var den middels i Møre og Romsdal, Buskerud og Troms.

Ifølge FHI forventes det at influensav­iruset vil fortsette å sirkulere en god stund fremover og de oppfordrer derfor personer i risikogrup­pene til å vaksinere seg. Over 1,6 millioner nordmenn befinner seg i risikogrup­pen for alvorlig influensa, blant dem kronisk syke, eldre og gravide. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway