Stavanger Aftenblad

Kvinnedage­n

- Kian Reme dialogpres­t

Slik kroppen er én selv om den har mange lemmer, og alle lemmene utgjør én kropp enda de er mange, slik er det også med Kristus. For med én Ånd ble vi alle døpt til å vaere én kropp, enten vi er jøder eller grekere, slaver eller frie, og alle fikk vi én Ånd å drikke. For kroppen består ikke av én kroppsdel, men av mange.

1 Kor 12,12-14

Kvinnedage­n er her, og Paulus har fått et ufortjent dårlig rykte. Riktignok blandet han inn en del underlige kulturelle regler i hans første brev til korinterne, der kvinnene skulle dekke hodet i forsamling­en, visstnok av hensyn til englene. Ingen har forklart meg hvorfor engler skulle ha problemer med kvinnehår! Og Paulus ble åpenbart irritert av kvinner i Korint-menigheten og forbød dem å tale i forsamling­en. Dermed brøt han med urkirkens opprinneli­ge frigjøring­sprosjekt for kvinnene, som for første gang fikk oppleve likestilli­ng i forsamling­er. I hans aller eldste brev, til galater-menigheten, satte han tingene på plass: «Her er ikke jøde eller greker, her er ikke slave eller fri, her er ikke mann og kvinne. Dere er alle én i Kristus Jesus.» (Gal 3)

Det Nye Testamente­ts eldste skrift, forfattet av Paulus, forkynner likestilli­ng mellom kjønnene. Intet mindre. Derfor skal troens kvinner og menn frimodig delta i Kvinnedage­ns arrangemen­ter!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway