Stavanger Aftenblad

Beholdt plassen – håper å etablere seg i eliteserie­n med Naerbø

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no ´

HÅNDBALL: Selv om flere av spillerne på laget mest sannsynlig får tilbud fra større klubber, tror stortalent­et

Andreas Horst Haugseng at Naerbø er en perfekt utviklings­arena.

Vebjørn Olsen

– Det hadde vaert utrolig gøy om vi klarte å etablere oss i eliteserie­n med Naerbø. Det er en selvfølge at flere på laget får tilbud fra andre klubber, men det får vaer opp til hver enkelt hva man ser på som best for egen utvikling, sier Andreas Horst Haugseng som ikke har skrevet under ny kontrakt med klubben og håper at de vil satse mot nye høyder.

Naerbøs toppscorer reiste rett fra kampen mot Haslum, hvor de sikret opprykket, til landslagss­amling sammen med lagkamerat­ene Sindre Heldal, Rassin Haugseng, Tord Lode og Ole Naerland. Dermed ble det ingen feiring på de unge talentene.

– Det var helt fantastisk å beholde plassen. Det betyr utrolig mye. Ikke bare for oss spillere, men hele håndballmi­ljøet på Naerbø, sier Haugseng.

Fulle tribuner hver kamp

Selv med en vanskelig start, med tap i de fire første kampene, har altså Naerbø klart å beholde plassen i divisjonen. Laget består av nesten bare unge spillere, og ifølge Horst Haugseng er innsatsen og innstillin­gen noe av det viktigste i laget.

– Det var nok mange som tvilte på oss i starten og mente at det var for tidlig for oss å spille i eliteserie­n. Det var deilig å motbevise det, sier han.

Naerbø-gutten drar fram hjemmepubl­ikummet i Nye Loen som en viktig bidragsyte­r til at de er klar for nok en sesong på øverste nivå.

– Det å spille på hjemmebane er helt spesielt for oss. Vi er utrolig heldige som har et så fantastisk publikum.

– Nye steg hvert år

Steffen Stegavik, som var et ungt stortalent selv, er en av de mest rutinerte spillerne på Naerbø nå. Han sier sesongen har gått over all forventnin­g og at klubben nå må prøve å beholde stammen i laget.

– Jeg ser ikke noen grunn til at noen vil forlate Naerbø nå. Det kan friste med tilbud fra større klubber, men her får talentene mye spilletid. Dersom vi klarer å beholde dem, kommer vi til å ta nye steg hvert år framover, sier den tidligere landslagss­pilleren.

Skal sette seg nye mål

Andreas Horst Haugseng har scoret 88 mål denne sesongen for Naerbø. Det tilsvarer 4,4 mål per kamp.

Selv om han håper å kunne etablere seg i eliteserie­n med moderklubb­en, har han ennå ikke signert ny kontrakt.

– Jeg håper at klubben ønsker å satse mot nye høyder og at vi ikke er fornøyde med å bare overleve i eliteserie­n. Jeg vil alltid forbedre meg, sier bakspiller­en.

Etter sesongen skal laget samles for en evaluering og se videre mot en ny sesong i eliteserie­n.

Hadde en egen tabell

Nå kan Naerbø også sikre seg plass i sluttspill­et. Onsdag i neste uke kommer Kolstad på besøk til Nye Loen, og trener Rune Haugseng har troen på at de klarer 8. plassen.

– Nå står vi med 19 poeng i serien og har nådd sesongen store mål; nemlig å sikre oss videre spill i eliteserie­n. Men jeg han nå røpe hva min personlige tabell var før sesongen startet, den var på 20 poeng, og det er noe jeg ikke har kunne røpe for noen annen enn den andre treneren Marc Udh, innrømmer Rune Haugseng.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Rune Haugseng kan smile for nok en triumf.
PÅL CHRISTENSE­N Rune Haugseng kan smile for nok en triumf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway