Stavanger Aftenblad

Ganddal frykter for idretten

-

SANDNES: «Hele» Ganddal frykter for idretten, etter at et område som var tenkt til idrett nå kan bli omgjort til utbygging av sykehjem i kommunepla­nen i Sandnes. Ganddal IL mener det enkelt kan bli løst for å gjøre alle fornøyde.

Håkon Jonassen Norheim

svømmekrav. Grunnen til det er at det ikke er svømmehall­kapasitet. Vi har også 50 stykk på venteliste i turnen, og det er ikke plass etter fjerdeklas­se, sier Tollefsen.

I de gamle kommunepla­nene i Sandnes kommune, har det lenge vaert satt av ett større område ved Lundehauge­n ungdomssko­le til idrettsfor­mål. I den nye kommunepla­nen som skal sluttbehan­dles på mandag, er dette fjernet. I stedet skal deler av området brukes til å utvide Lunde boas, som ligger rett ved siden av dette området.

– Dermed kommer det i konflikt. Det er ikke bygget noe der i dag, men det handler om å få det på plass i budsjetter i årene fremover. Bygges Lunde boas ut der, får vi ikke gjort noe, mener Tollefsen.

Sandnes Høyre tar saken Ganddal IL har på vegne av hele bydelen sendt masse høringsinn­spill til kommunepla­nen, men har ikke blitt hørt. Derfor spilte de det inn til bydelsutva­lget forrige mandag, og har i ettertid vaert rundt og snakket med flere politiske parti i Sandnes.

Nå har Sandnes Høyre tatt ballen, og til bystyret mandag ber de om at arealinnsp­illet med utbygging av Lunde boas i den retningen skal tas ut av planen og at arealet skal beholdes til idrettsfor­mål.

Som en erstatning skal videre detaljregu­lering av området avklare om ett område øst for Lunde boas kan omdisponer­es fra parkerings­plass til eventuell utvidelse. Ifølge Kenny Rettore, Inger Klippen og Leiv Tore Mjølsnes (H) har denne saken gått under radaren til politikern­e.

– Nå må vi rette det opp før det blir for sent. Det aller enkleste er bare å ta området ut, mener de.

Det var også i 2013 en debatt om flerbruksh­all i Ganddal.

– Plass til alle

Tollefsen i Ganddal IL er enig.

– Om det gjøres på en riktig måte er det egentlig plass til alle tingene i dette området. Det må bare planlegges helhetlig. Vi støtter forslaget til Høyre, sier Tollefsen i Ganddal IL.

En annen del av bildet mener Tollefsen er trafikksik­kerheten i området. Det er to skoler i området, og dagens forslag i kommunepla­nen sier at det også skal bygges en større parkerings­plass i tilknytnin­g til utvidelsen av Lunde boas.

– Det vil øke trafikken i området, noe som vil gå utover trafikksik­kerheten til hundrevis av skolebarn hver morgen, mener han.

– Nok et hinder i veien Anleggsans­varlig i Ganddal IL, Klaus Tveita, som tidligere har tatt til ordet for at det trengs svømmehall i området, er klar over at de er litt sent ute med henvendels­en. Han frykter det som skjer om de ikke klarer å endre kommunepla­nen.

– Da er det nok et hinder i veien for å få til flerbruksh­all og idrettsanl­egg på Lundehauge­n, mener han.

Leder i kommunepla­nkomiteen, Martin S. Håland (Sp) mener at grunnen til at området har blitt endret fra å vaere satt av til idrettsfor­mål til utvidelse av Lunde boas, nok er noe som har gått litt under radaren til komiteen.

– Slik jeg har forstått det er det tatt ut i påvente av bestilling­en om utvidelsen av Lunde Boas, sier han.

– Det er for sent

– Høyre vil foreslå å endre retningen av utvidelsen av Lunde boas. Er det noe du kan vaere med på?

– Ja, det kan vi sikker vurdere, men jeg tror det er litt for sent. Det må nok skje i neste runde, eller på dispensasj­on. Nå har alt vaert på høring og avtalen har blitt underskrev­et etter mekling med Fylkesmann­en. Det er dumt at det kommer så sent, sier han.

Det er ikke Høyre enig i.

– Det er ikke for sent å ta ut. Denne delen omhandler ikke noen områder som har vaert til mekling. Vi gjør ingen endringer i kommunepla­nen, vi vil bare ikke ha inn det posisjonen vil ha inn, avslutter Høyre-politikern­e

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Svein Tollefsen og Klaus Tveita mener bydelen trenger dette området til idrettsfor­mål.
CARINA JOHANSEN Svein Tollefsen og Klaus Tveita mener bydelen trenger dette området til idrettsfor­mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway