Stavanger Aftenblad

Stor russefest på Hinna stanset av politiet

-

STAVANGER: Russen varslet i sine egne russekanal­er at det ble russefest i leid klubblokal­e på Hinna lørdag kveld. Men politiet var ikke varslet, og dermed ble festen stanset.

– Vi plukket opp den annonserte russefeste­n i russens egne kanaler på internett, og valgte å dra ut for å sjekke forholdene. Det vi fant var en fest med rundt 100 russ på gjestelist­en. Men ingen kontroll over hvor mange som skulle komme, hvem som var til stede eller noen form for vakthold i døra. Til tross for at det var alkohol i lokalet, var det heller ikke søkt om skjenkebev­illing. Og vedkommend­e som var oppgitt som arrangør, var langt fra edru, sier operasjons­leder Jøran Solheim i Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t.

Dermed hadde politiet ikke annet å gjøre enn å stanse festen, som ifølge operasjons­lederen ble arrangert for å feire at en russebuss hadde fått nytt navn.

– Dette gjør vi for å forebygge, og etter Politilove­ns paragraf 7, sier Solheim. Ved 21-tiden lørdag kveld var politiet fortsatt på stedet med flere patruljer.

– Naturlig nok er festdeltak­erne svaert lite begeistret for at festen ble stanset, sier Solheim, som ikke har fått noen rapporter om bråk i forbindels­e med festen. – Grunnen til at vi stanser festen er først og fremst at de ikke har de formelle kravene til et slikt arrangemen­t i orden, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway