Stavanger Aftenblad

Per A. Thorbjørns­en skal finne neste års Venstre-leder

- Jone.ostebo@aftenblade­t.no

HELL: Trine Skei Grande har allerede sagt at hun ønsker gjenvalg som Venstres partileder neste år. Per A. Thorbjørns­en skal lede komiteen som skal innstille henne på ny, eller finne en annen kandidat.

Jone Østebø

Per A. Thorbjørns­en har vaert vara og fast medlem av Stavanger bystyre i 36 år. I 28 av dem har han vaert gruppelede­r for Venstre.

Når det nye bystyret tar plass etter valget til høsten, er Thorbjørns­en ute, og nye koster har overtatt for partiet.

Men Thorbjørns­en forsvinner ikke fra politikken. Lørdag ettermidda­g ble han valgt til leder av valgkomite­en av et enstemmig landsmøte i Stjørdal. Han skal dermed lede arbeidet med å sette sammen listen av kandidater til ny partiledel­se til landsmøtet neste år.

– Ubestridt leder nå

– Vi har ett fokus nå, og det er valget til høsten. Trine er på dette landsmøtet blitt bekreftet som Venstres ubestridte leder, og jeg opplever at det er ro på landsmøtet rundt det spørsmålet nå. Vi skal legge opp til tidenes prosess, der medlemmene skal bli hørt og bli involvert, og så skal vi legge fram vår innstillin­g i januar/februar neste år. Det er langt fram, sier Thorbjørns­en.

Valgkomite­en skal innstille kandidater til partileder- og nestlederv­ervene, sentralsty­ret og direkteval­gte medlemmer av landsstyre­t. Men det er lederverve­t det vil bli knyttet størst spenning til.

Trine Skei Grande har allerede sagt at hun ønsker å fortsette også etter neste landsmøte. De siste månedene har det vaert spekulasjo­ner om hvorvidt stortingsr­epresentan­t Abid Raja vil ta opp kampen om lederverve­t. Raja har svart unnvikende på spørsmålet ved flere anledninge­r. Imidlertid svarte en presset Raja i et intervju med VG i helgen at han håper Grande fortsetter som partileder.

Registrert uro

– Jeg har registrert den uroen som har vaert i det siste. Man må vaere blind for ikke å ha fått det med seg. Men jeg håper at all posisjoner­ingen blir kanalisert inn til komiteen av medlemmene, og ikke ut i mediene.

– Blir det vanskelig å manøvrere dette arbeidet med den gryende lederstrid­en som pågår?

– Jeg har vaert nestleder i valgkomite­en før, så dette har jeg vaert med på tidligere. Det er valgkomite­ens plikt å vurdere alle innkommend­e kandidater.

– Så det er ikke gitt at Grande får fortsette?

– Vi spør Grande først, så tar vi det derfra, sier Thorbjørns­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway