Stavanger Aftenblad

Få uhell under tøffe forhold

- Svein Hagen journalist Anders Minge fotograf anders.minge@ aftenblade­t.no

SESILÅMI: Rennleder Ørjan Ravndal var godt fornøyd med gjennomfør­ingen av årets Sesilåmi. Et par uhell var rapportert inn, og blir fulgt opp videre. Forholdene ble vel tøffe etter hvert. Av rundt 1100 påmeldte, møtte vel 1000 til start. Og forholdene var lenge veldig bra, med lite vind og lett snøfall. Snøvaeret skulle imidlertid bli bare tettere og tettere utover dagen. De siste 300-400 deltakerne i mål fikk med andre svaert så tøffe og vriene forhold å forholde seg til.

– Sesilåmi er og blir en kraftprøve, men det er klart at forholdene ble vel tøffe utover dagen med det tette snøvaeret og tunge forhold. Heldigvis holdt vinden seg borte, forklarer rennleder Ørjan Ravndal.

Sporene holdt seg veldig gode lenge, men når snøvaeret satte inn med full styrke ble det vanskelig å holde de gode sporene åpne i de områdene det var svaert spredt med deltakere.

– Vi vurderte å sende inn scootere for å preppe sporene litt ekstra, men det er ikke lett sett i forhold til sikkerhete­n med deltakerne som er ute og går. Det er ikke til å legge skjul på at det ble mye brøyting av spor for enkelte av deltakerne, understrek­er han.

Ifølge rennleder Ravndal var det meldt inn to uhell underveis. En deltaker som fikk hjerteprob­lemer og en deltaker som klagde over smerter i hodet og magen.

– Jeg kjenner ikke til noe mer enn dette. Og jeg regner med at det er uhell som er under kontroll, sier han.

Rennets lege, Marit Berge, kunne bekrefte at det var to meldte uhell underveis i dagens renn.

– En av deltakerne hadde noe problemer med hjertet. Vedkommend­e ble fraktet tilbake til Valle hvor ambulanse ventet på at helikopter skulle hente denne personen. Jeg har ikke hørt noe mer om dette i etterkant og regner med at denne deltakeren er fløyet til Kristiansa­nd, sier hun.

- En annen deltaker klagde over smerter i hodet og i magen, men det går etter forholdene veldig bra. Vedkommend­e kom seg til en hytte i naerheten, og ble tatt hånd om der, forklarer Berge.

 ??  ?? På lang, lang rekke kom de inn til mål etter at snøen falt tettere og tettere utover dagen.
På lang, lang rekke kom de inn til mål etter at snøen falt tettere og tettere utover dagen.
 ??  ?? Grethe Berås fra Åseral IL kostet på seg et smil etter målgang.
Grethe Berås fra Åseral IL kostet på seg et smil etter målgang.
 ??  ?? Rennleder Ørjan Ravndal var godt fornøyd med gjennomfør­ingen av årets Sesilåmi, til tross for det kraftige snøvaeret som satte inn utover dagen.
Rennleder Ørjan Ravndal var godt fornøyd med gjennomfør­ingen av årets Sesilåmi, til tross for det kraftige snøvaeret som satte inn utover dagen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway