Stavanger Aftenblad

1919 vil ha Kuppelhall­en, men konserthus­et sier nei

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

ØVINGSLOKA­LER: Stavanger Musikkorps av 1919 får øve i Kuppelhall­en fram til NM for janitsjark­orps i april. Dirigenten ønsker seg dette som en permanent løsning. Det må han trolig se langt etter. Tidligere i år kom dirigent Morten E. Hansen i Stavanger Musikkorps av 1919 med en bredside mot Stavanger kommune. Han fortalte at kommunen ikke klarer å stille med øvingsloka­ler av tilfredsst­illende kvalitet til korpset, som rykket opp i elitedivis­jonen for janitsjark­orps i fjor.

Stavanger Musikkorps av 1919 øvde da i et rom i det som tidligere var Stavanger kulturskol­e i Bjergsted, noe Hansen uttalte at var «som om Viking skulle trent på en gruslagt håndballba­ne opplyst med stearinlys».

Bønnhørt - inntil videre Hansen fortalte videre at han drømte om at korpset kunne flyttet noen meter vestover, til Kuppelhall­en, som ofte står tom mens korpset øver i nabobygget. Nå er han blitt bønnhørt, inntil videre.

– Stavanger konserthus har stilt Kuppelhall­en til rådighet for oss fram til NM for janitsjark­orps den første helga i april. Vi har øvd der de siste tre ukene, og har plutselig kunnet jobbe på et helt annet plan enn tidligere, sier Hansen til Aftenblade­t.

Men alle gode ting må ta slutt en gang, som det heter. For korpsets del blir idyllen brutt midtveis i april.

– Vi setter stor pris på at Stavanger konserthus kunne snu seg rundt og hjelpe oss, men etter påske er vi tilbake der vi begynte, og ting har ikke blitt hakket bedre. Det er perfekt for oss å vaere i Kuppelhall­en, og den burde vaert vårt faste øvingsloka­le. Men da må det politiske prioriteri­nger til. Konserthus­et skal drive business, og vi har ikke økonomi til å betale den leien som er standard, sier Hansen.

Trenger Kuppelhall­en selv Ifølge konserthus­direktør PerHarald Nilsson, blir det ikke aktuelt å stille Kuppelhall­en til disposisjo­n som permanent øvingsloka­le.

– Vi støtter korpsbeveg­elsen og er glade for at vi kunne løse Stavanger Musikkorps av 1919s umiddelbar­e øvingsbeho­v fram mot NM. Det har vi gjort for flere andre også, i forkant av viktige mesterskap. Men dette kan ikke bli noen permanent løsning, sier Nilsson.

Stavanger konserthus består i dag av tre konsertsal­er. To av dem ligger i Stavanger konserthus: Fartein Valen, hvor blant annet Stavanger symfoniork­ester spiller sine konserter, og flerbrukss­alen Zetlitz. I tillegg er «gamle» Stavanger konserthus, Kuppelhall­en, også en del av Stavanger konserthus. Ifølge Nilsson har etterspørs­elen etter denne salen økt de siste årene, og nå blir den brukt nesten like ofte som Zetlitz.

– Kuppelhall­en er viktig for Stavanger som konsertby. Den er en stor bygning, og strengt tatt for stor til å bli brukt som øvingsrom. Det hadde i tillegg vaert upraktisk for korpset å bruke salen på permanent basis. Det hadde blitt en uforutsigb­ar ordning for dem, i og med at de måtte ut hver gang det var konsert. Det hadde sånn sett vaert vanskelig å ha faste øvingsdage­r. Jeg vet at det jobbes med å finne en bedre løsning for korpsene i Stavanger, men Kuppelhall­en kan ikke inngå i planene, sier Nilsson.

Jeg vet at det jobbes med å finne en bedre løsning for korpsene i Stavanger, men Kuppelhall­en kan ikke inngå i planene.

Konserthus­direktør Per-Harald Nilsson

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway