Stavanger Aftenblad

Stort oppstyr når Margaret Atwood lanserer «Handmaid's»-oppfølger

-

BOK: Det blir rene rockestjer­neopplegge­t når oppfølgere­n til Margaret Atwoods tv-filmatiser­te suksess «The Handmaid's Tale» lanseres.

Ifølge The Guardian vil «The Testaments», der handlingen tar leserne med tilbake til Gilead 15 år senere, slippes natt til midnatt 10. september i London.

Bokslippet får følge av et liveinterv­ju gjort dagen etter på scenen av The National Theatre og sendt verden over på i alt tusen kinoer. Norge later ikke til å ha blitt satt opp med visning, ifølge Atwoods hjemmeside. Aschehoug opplyser til NTB at boken utkommer i Norge i høst, med mål om samtidig slipp som verdenslan­seringen.

– Jeg kan ikke vaere alle steder samtidig i min analoge kropp, men jeg ser frem til å treffe så mange lesere via det store lerretet, sier Atwood, som deretter bokturnere­r i Storbritan­nia fra 26. oktober til 2. november. Hun følger opp med turné i USA og i hjemlandet Canada.

Atwood, som understrek­er at den nye boken «ikke har noen forbindels­e til tv-adapsjonen», sier at alt leserne har spurt henne ut om Gilead, har vaert til inspirasjo­n for «The Testaments».

– Vel, nesten alt … Den andre inspirasjo­nskilden er den verdenen vi lever i, sier veteranfor­fatteren.

1985-romanen, som utkom på norsk som «Tjenerinne­ns beretning», fikk ny aktualitet med HBO-serien med Elisabeth Moss i hovedrolle­n som Offred. Dermed toppet Atwoods bok Amazons salgsliste i 2017.

TV-seriens røde kapper og hvite hodeplagg er blitt et nytt feministis­k symbol. I Storbritan­nia er dermed kampanjegr­uppen Equality Now med på å arrangere bokturneen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway