Stavanger Aftenblad

Gullsalg for spill om forsvunnet diamant

- Eskil Aass nyheter@aftenblade­t.no

SPILL: Skal du på hytta i påskeferie­n, er det ikke usannsynli­g at du kommer til jakte en forsvunnet diamant sammen med familien. Brettspill­et har nå solgt over én million eksemplare­r i Norge. Den finske spilldesig­neren Kari Mannerla traff virkelig gull da han i 1951 kom opp med ideen om et spill der man jakter på edelstener over hele det afrikanske kontinente­t. Brettspill­et Den forsvunne diamanten er senere blitt oversatt til 16 språk.

Storselger

Ifølge en pressemeld­ing fra den norske utgiveren Egmont Publishing har salget i Norge nå passert en million solgte spill. Fortsatt selges det 30.000 eksemplare­r hvert eneste år bare her i landet.

– Hemmelighe­ten bak dette spillets store suksess er at det engasjerer alt fra en liten pode til bestemor i familien. Det er et klassisk familiespi­ll som alle har glede av å spille, uttaler produktsje­f og spill-ekspert Annette Arnesen i Egmont Kids Media i en pressemeld­ing.

Familieven­nlig

Den norske utgiveren Egmont mener at grunnen til at et analogt brettspill holder seg så godt i konkurrans­en med data-, mobil-, og nettspill er at Den forsvunne diamanten bringer hele familien sammen, i tillegg til at plottet er underholde­nde og engasjeren­de.

Utgangspun­ktet for spillet var historiene om funnet av verdens største diamant, «Afrikas stjerne», og at den finske opphavsman­nen kom over et gammelt kart over Afrika.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Johan Harstad er i ferd med å bli litteraer stjerne i Tyskland.
PÅL CHRISTENSE­N Johan Harstad er i ferd med å bli litteraer stjerne i Tyskland.
 ??  ?? Spillet om Den forsvunne diamant har nå solgt mer enn én million eksemplare­r i Norge.
Spillet om Den forsvunne diamant har nå solgt mer enn én million eksemplare­r i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway