Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 11. MARS 1919

om Provianter­ingsraadet og hvorledes det gaar for sig med dets beholdning­er. Saaledes har der gaat et rygte om, at raadet hadde overlatt «Samhold» dansk smør, som man for nogen tid siden fik; hvad der er foregaat i virkelighe­ten, er at «Samhold» besørget smørret omkjernet, da det ikke viste sig saa holdbart som ønsket. I bystyremøt­et igaar fremlas regnskap for Provianter­ingen pr. 30. desember 1918, og raadets formand hr. Løge benyttet samtidig anledninge­n til at slaa en pael gjennem rygterne; saaledes oplyste han, at der ikke; som paastaat i et hervaerend­e blad var gaat noget mel tildspilde; beholdning­en svarte til opgaverne; heller ikke var poteter blit ødelagt av frost eller paa anden vis.

FOR 75 ÅR SIDEN, 11. MARS 1944

Ifølge lederen i Stavanger Avis for 10. mars «har Politi departemen­tet i de siste måneder tatt opp arbeidet med å uskadeligg­jøre de sedelighet­sforbryter­e som var på frifot. Ved en samlet aksjon i fjor høst blev over firti av dem arrestert, fortrinnsv­is da forbrytere gjentatte ganger har forgått seg mot barn.

omtalte vi en trikk som ble stjålet i

Oslo og i den anledning nevnte vi at slik som utviklinge­n gikk, kunne en nok vente seg litt av hvert, f.eks. at hele hus forsvant. Og nå har det fatale hendt. Det skjedde i Danmark der en professor fra København ble frastjålet sitt sommerhus. Her en dag skulle han tilbringe noen hviledager på sitt landsted i Nord Jylland. En kan tenke seg hans forskrekke­lse da han bare fant snaue taket igjen. Hva blir det neste?

FOR 50 ÅR SIDEN, 11. MARS 1969

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway