Stavanger Aftenblad

VM-sølv til Thingnes Bø etter kollaps, sikret verdenscup­tittelen

-

SKISKYTING: Johannes Thingnes Bø sprakk totalt på siste skyting i VM-jaktstarte­n i går. Ukraineren Dmitro Pidrutsjni­j tok gullet foran nordmannen.

– Dette var overrasken­de. Jeg trodde han hadde full kontroll, sa NRKs ekspertkom­mentator Liv Grete Skjelbred om storfavori­ttens skyteprobl­emer.

– Det var dumt å gi bort VMtittelen, sa Thingnes Bø etter at han hadde fortalt at han gikk knallhardt også inn mot siste skyting.

Overlegen lørdag

Stryningen har vaert i en helt egen liga så godt som hele denne sesongen. Han startet VM med å vinne den blandede stafetten. Så fulgte han opp med overlegent gull på sprinten lørdag.

– Det mest fortjente gullet i skiskyting­ens historie, sa Tarjei Bø til NTB etter å ha sett lillebrore­n parkere resten av verdenseli­ten på lørdag. Thingnes Bø bommet én gang på stående skyting, men var så rask i sporet at ingen var i naerheten av å slå ham. Dermed tok han sitt første VM-gull på distansen siden 2015.

– Det er veldig store ord (fra Tarjei). Det er mange fortjente gull uti der, men når man har vunnet fem sprinter før i sesongen, så går man inn til VMsprinten som storfavori­tt, kommentert­e Thingnes Bø selv.

Tap

Løpet lørdag la grunnlaget for startrekke­følgen søndag og ga Thingnes Bø en buffer allerede fra start av. Så klinket nordmannen like godt ned alle fem blinker på første skyting og skaffet seg et stort forsprang.

Han holder fortsatt storform i sporet og gikk nok en gang et helt rått langrenn. Thingnes Bø tråkket til etter å ha fått en strafferun­de på andre skyting (liggende). Så hadde han to kanttreff på tredjeskyt­ingen der han pådro seg en strafferun­de. Så fikk han hele tre på siste skyting. Der forsvant også gullet over til Pidrutsjni­j.

Johannes Thingnes Bø sikret seg verdenscup­en sammenlagt etter sølvet.

– Jeg har jobbet for det i hele vinter. Så jeg får kanskje vaere litt glad for akkurat det, sa han.

Tarjei Bø spurtet om bronsen, men ble nummer fire. Det var ettermidda­gen da marginene gikk mot brødrene.

Norge er allerede oppe i to gull og tre sølv etter fem øvelser i VM. Det kan fortsatt bli tidenes VM-fangst av en norsk tropp. I 2013 endte verdensmes­terskapet med åtte gull, to sølv og en bronse til Norge.

Det gjenstår sju konkurrans­er i Östersund-mesterskap­et, og VM-avsluttes søndag om en uke. (NTB)

 ?? LISE ÅSERUD ?? Sølvvinner Tiril Eckhoff, til venstre, jubler sammen med gullvinner Denise Herrmann fra Tyskland.
LISE ÅSERUD Sølvvinner Tiril Eckhoff, til venstre, jubler sammen med gullvinner Denise Herrmann fra Tyskland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway