Stavanger Aftenblad

Konkurrent­ene om Johaug: – Et helt enormt nivå

-

LANGRENN: Therese Johaug gjorde nok en gang som hun ville i Holmenkoll­en. Rivalene er fulle av beundring for verdens beste distanselø­per.

Johaug gikk til allerede fra start på tremila i nasjonalan­legget. Allerede på den første av fire runder hadde hun ristet av seg alt og alle av konkurrent­er. Til slutt ble det suveren seier, ett minutt og 45 sekunder foran Natalia Neprjajeva på annenplass. Russeren var den eneste som forsøkte å holde følge da Johaug klinte til, men også hun måtte gi slipp tidlig.

– Da det startet å bli lange bakker, var det rett og slett ikke mulig. Hun var så rask, sier russeren.

Imponerer helg etter helg

Den svenske skiyndling­en Charlotte Kalla lå lenge an til tredjeplas­s, men fikk det tungt mot slutten. Hun er ekstremt imponert over Johaugs totale dominans.

– Denne sesongen har hun hatt et enormt nivå. Hun leverer og imponerer helg etter helg, sier Kalla. Hun sier de må gjøre «en god jobb i sommer og høst» dersom de skal kunne hente inn konkurrent­en neste sesong.

Ingen hemmelighe­ter

Ingvild Flugstad Østberg vet bedre enn de fleste hvilket nivå Johaug har.

– Jeg tror de fleste skulle hatt ganske store problemer med å følge henne i sporet, enten om det var ti år siden eller 20 år siden, sier Østberg. I går ble Østberg spurtslått av svenske Ebba Andersson, som ble nummer tre på tremila. Selv om distansen opp er stor, mener Østberg det går an å slå Johaug i distansere­nn.

– Vi kan på våre gode dager. Det går an, men det er ingen hemmelighe­ter hvordan: Vi må bare trene, gå bra på ski og vaere offensive i hodet, sier hun.

– Jeg hadde veldig gode ski, og jeg klarte å gå avslappet. Jeg har hatt mange hardøkter i denne løypa og vet hvor jeg kan tråkke til, sa Johaug til NRK. (NTB)

 ?? HÅKON MOSVOLD LARSEN ?? Therese Johaug, foran, tok sin fjerde tremilssei­er i Holmenkoll­en de ti siste årene. Natalia Neprjajeva, til høyre, tok sølvet.
HÅKON MOSVOLD LARSEN Therese Johaug, foran, tok sin fjerde tremilssei­er i Holmenkoll­en de ti siste årene. Natalia Neprjajeva, til høyre, tok sølvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway