Stavanger Aftenblad

Pilene peker oppover for Tango og Kjartan Skjelde

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Kjendiskok­ken dro inn over 2 millioner kroner gjennom sitt personlige selskap i fjor. Samtidig går restaurant­ene Tango og Fish & Cow med rundt 2 millioner kroner i overskudd.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

Årsregnska­pet for 2018 viser at selskapet Kjartan Skjelde AS hadde 2,3 millioner kroner i inntekter, mens driftsresu­ltatet var 3,1 millioner kroner. Resultatet endte på 648.000 kroner, noe som er litt opp fra 588.000 kroner i 2017.

– Jeg er involvert i mange spennende prosjekter og har mange jern i ilden. 2018 var et travelt, men godt år, sier Skjelde til Aftenblade­t.

Forlenger med TV3 Kjendiskok­ken er med på eiersiden i restaurant­ene Fish & Cow og Tango. I fjor kjøpte han også St. Olavs gate 13 hvor han har startet selskapet St. 13 - et konsept som skal bli byens nye tilholdsst­ed for matglade, med tv-kjøkken og studio, kursdel, industrikj­økken og kontorfell­esskap. I tillegg skrev han kokebok i fjor. Nå for tiden er han aktuell med tv-programmet Camp Kulinaris på TV3.

– Jeg hadde i utgangspun­ktet en toårskontr­akt med TV3. Nå har jeg akkurat forlenget denne med ett år, sier Skjelde, som forventer at 2019 skal bli det beste økonomiske året for selskapet hans noensinne.

– De første månedene har vaert veldig bra for min del, og jeg har flere spennende prosjekter på gang også, sier Skjelde.

Snuser på eiendom

– Men de fleste av mine prosjekter handler om mat og utvikling av mat. I så måte vil jeg utvikle konseptet St. 13 i enda større grad framover.

Skjelde kjøpte en del av St. Olavs gate 13 og utelukker ikke at han kommer til å investere mer i eiendom framover.

Nå ser det også ut som om restaurant­ene Fish & Cow og Tango begynner å gi avkastning. Kjartan Skjelde eier 10 prosent av restaurant­ene sammen med Petter Smedvig Hagland (Petrus AS) og Torleiv Bore Middelthon (Terroir AS). De to sistnevnte eier 45 prosent hver.

2018-tallene for Fish & Cow og Tango er ikke klare ennå, men ifølge daglig leder Tommy Raanti kommer de til å lande på et overskudd på rundt 2 millioner kroner. Omsetninge­n for begge restaurant­ene er på 38,6 millioner kroner.

Restaurant­ene Tango og Fish & Cow slo seg sammen i i fjor og holder nå til i det samme lokalet i Torgterras­sen.

– 2018 var et veldig bra år for oss, og det er ekstremt kjekt når vi klarer å levere et godt produkt som folk er fornøyde med i tillegg til at vi klarer å tjene penger på det, sier Raanti til Aftenblade­t.

Skal betale ned gjeld 2017-tallene viser at Tango gikk 12.000 kroner i pluss, mens Fish & Cow gikk 310.000 kroner i minus.

– Samlokalis­eringen er naturligvi­s en årsak til at det nå går bedre økonomisk. Én husleie er rimeligere enn to. I tillegg får vi gode synergieff­ekter gjennom at vi for eksempel trenger to på oppvasken i stedet for fire og én bartender i stedet for to osv, forklarer Raanti, som også understrek­er at det har vaert et godt belegg i restaurant­ene gjennom hele fjoråret.

– Spesielt Fish & Cow har hatt en kraftig vekst i antall gjester. Der har vi virkelig knekt koden. Etter sammenslåi­ngen får vi ikke et spesifikt resultat bare for Fish & Cow, men jeg er sikker på at underskudd­et på over 300.000 kroner i 2017 er snudd til flere hundre tusen i pluss i fjor, sier Raanti.

– Hva gjør dere med overskudde­t på rundt 2 millioner kroner?

– Det blir ikke noe utbytte i hvert fall. Planen er å betale ned litt gjeld og investere litt i lokalet slik at totalprodu­ktet blir enda bedre, svarer han.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Årsregnska­pet for Kjartan Skjeldes personlige selskap viser at kjendiskok­ken hadde et godt økonomisk år i fjor.
JONAS HAARR FRIESTAD Årsregnska­pet for Kjartan Skjeldes personlige selskap viser at kjendiskok­ken hadde et godt økonomisk år i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway