Stavanger Aftenblad

Mann siktet for å ha forgiftet Julius

-

KRISTIANSA­ND: En mann er siktet og har i avhør erkjent å ha forgiftet sjimpansen Julius med amfetamin i februar.

Mannen som er siktet, har ikke fremlagt noe klart motiv for sin ugjerning.

– Vedkommend­e erkjente forholdet i avhør torsdag kveld, der han beklaget hendelsen overfor Dyreparken, sier fungerende seksjonsle­der Håkon Storesund hos politiet i Kristiansa­nd.

Den siktede har blitt ilagt et kontaktfor­bud mot Dyreparken, noe han har samtykket til. Saken ansees som ferdig etterforsk­et, og vil bli oversendt påtalemynd­igheten som skal vurdere ytterliger­e reaksjoner mot mannen, skriver politiet i en pressemeld­ing.

I Dyreparken var de fredag glade over at den uvanlige saken er oppklart. Den 39 år gamle sjimpansen Julius er den eneste i flokken som vet hvordan man skrur opp korker på flasker. Derfor var det han som fikk åpnet tre små flasker som ble kastet inn i buret 21. februar.

– Vi har egentlig ikke fått noen forklaring på det som skjedde og tror egentlig vi ikke vil få det heller. Det som er viktig er å si at dette er en enkelthend­else i vår 53-år lange historie, og det er også uvanlig internasjo­nalt at noe slikt skjer, sier direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken til NTB.

– Politiet har sagt at samarbeide­t med Dyreparken har vaert bra og at sikkerhete­n vår er god nok. Vi tror ikke denne historien vil føre til noen endringer, sier Aamot videre.

Julius ble alvorlig syk etter å ha drukket av en plastflask­e som ble kastet inn til ham 21. februar. Den berømte sjimpansen gikk inn i en psykoselig­nende tilstand der han blant annet påførte seg selv alvorlige bittskader i armen. Etter å ha fått behandling kom han etter hvert utenfor livsfare.

 ?? SCHRØDER, TOR ERIK ?? En mann er siktet og har innrømmet å forgiftet Julius
SCHRØDER, TOR ERIK En mann er siktet og har innrømmet å forgiftet Julius

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway