Stavanger Aftenblad

Byggevarea­nsatt siktet for grovt underslag

- Andreas Veggeland andreas.veggeland@aftenblade­t.no

STAVANGER: En ansatt i en trelasthan­del i Stavanger ble pågrepet av politiet etter mistenkeli­g pengebruk.

Pernille Filippa Pettersen

Tirsdag 5. februar i år ble en byggevarea­nsatt pågrepet og siktet for grovt underslag i Stavanger.

Byggevarek­jeden som har en rekke utsalgsste­der over hele landet, bekrefter overfor Aftenblade­t at en av deres ansatte har blitt pågrepet av politiet.

Politiadvo­kat Terese Braut Våge i Sør-Vest politidist­rikt forteller at forholdene ble avdekket i forbindels­e med en undersøkel­se gjort av Skatteetat­en.

– De mistenkte svart arbeid i et byggefirma, og politiet innhentet derfor konto- og ligningsop­plysninger. Det ble også gjort beslag i data og mobiltelef­oner.

Under etterforsk­ning Mannen ble varetekstf­engslet etter pågripelse­n, men løslatt rundt tre uker senere. Braut Våge forteller at det var fare for bevisforst­yrrelse i saken, og at dette er bakgrunnen for varetektsf­engslingen.

Sjefen for byggevarek­jeden sier til Aftenblade­t at saken nå er under etterforsk­ning, og at det er en stor jobb som skal gjøres for å få oversikt over hvor mye som eventuelt har blitt underslått.

– Store beløp

Ifølge kilder Aftenblade­t har vaert i kontakt med, kan det dreie seg om summer opp mot 900.000 kroner.

Braut Våge bekrefter at det er store beløp som har gått inn og ut fra mannens kontoer, men det er ennå usikkert hvor mye.

– Det er snakk om både overføring­er og kontantinn­skudd til mannens kontoer. Politiet etterforsk­er nå om disse beløpene er knyttet til underslage­t, og hvor mye som har blitt underslått.

Det er foreløpig ikke blitt avdekket hvor lang periode underslage­t har foregått, men Aftenblade­t kjenner til at den siktede har vaert ansatt i bedriften i lengre tid.

Ikke straffesky­ld Strafferam­men for grovt underslag er ubetinget fengsel i seks år.

Forsvarer i saken, Bengt Sigurd Rønningen, forteller at siktede ikke erkjenner straffskyl­d.

– Min klient erkjenner ikke straffskyl­d, og vi har bedt politiet om ytterlige etterforsk­ningsskrit­t i saken. Utover dette har jeg ingen kommentar, sier Rønningen.

 ??  ?? Politiet arbeider nå med å finne ut hvor mye en ansatt i en byggevaref­orretning i Stavanger har underslått.
Politiet arbeider nå med å finne ut hvor mye en ansatt i en byggevaref­orretning i Stavanger har underslått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway