Stavanger Aftenblad

Eldar Saetre tjente 16,8 mill.

- Ola Myrset ola@sysla.no

STAVANGER: Det ble et kraftig lønnshopp for Equinor-sjefen i fjor. Han tjente 1,8 millioner mer enn året før. Eldar Saetre, konsernsje­f i Equinor, hadde i 2018 en skattbar inntekt på 2,07 millioner dollar, noe som tilsvarer 16,8 millioner kroner med fjorårets dollarkurs.

Det var et kraftig hopp på 1,8 millioner kroner fra 2017, da Saetre tjente 15 millioner kroner.

Tallene kommer fram av selskapets årsrapport, som ble offentligg­jort i går.

Høyere bonus

Ifølge informasjo­nsdirektør Bård Glad Pedersen er det flere grunner til det store lønnshoppe­t.

– En årsak til økningen er at deler av den variable lønnen var halvert i 2017 som følge av lave resultater og oljepriser i 2016. I 2018 leverte vi svaert gode resultater sammenlign­et med våre konkurrent­er, og det bidro til økt bonusutbet­aling både for ledere og ansatte i selskapet, sier Pedersen til Sysla.

Bedre tider

Etter noen svake år, drevet av lav oljepris og for høye kostnader, kom Equinor sterkt tilbake i fjor. Selskapet leverte i 2018 et justert driftsresu­ltat på 18 milliarder dollar, 146 milliarder kroner, noe som var 42 prosent bedre enn året før.

– Equinor leverer allerede industrile­dende avkastning, og forventer å øke ytterliger­e fremover. Vi leverte rekordhøy produksjon i 2018 og er godt posisjoner­t for lønnsom vekst i årene fremover. På norsk sokkel forventer vi å levere et rekordhøyt produksjon­snivå i 2025, uttalte Saetre i en melding da.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Eldar Saetre i London da Equinor la fram sine 2018-tall der i februar.
JON INGEMUNDSE­N Eldar Saetre i London da Equinor la fram sine 2018-tall der i februar.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway