Stavanger Aftenblad

Politiaksj­on i Dunedin – kan ha vaert opprinneli­g terrormål

-

DUNEDIN: Politiet på New Zealand evakuerer beboere i en gate i Dunedin. De tror en moské i gata kan ha vaert et opprinneli­g mål for gjerningsm­annen i Christchur­ch.

– Stedet er av interesse i tilknytnin­g til den alvorlige skyteepiso­den i Christchur­ch, opplyser de.

Den aktuelle gata heter Somerville Street. Dunedin ligger drøyt 35 mil sør for Christchur­ch, der to moskeer ble angrepet under fredagsbøn­nen.

Naerliggen­de eiendommer er evakuert av sikkerhets­grunner, opplyser politiet, som ikke gir ytterliger­e informasjo­n om saken.

Avisa Otago Daily Times erfarer at et kjøretøy som var involvert i angrepet, kommer fra Dunedin. Radio New Zealand skriver at en bil som knyttes til angrepet, ble kjøpt i Dunedin for to år siden, og står registrert på en adresse i Sommervill­e Street. Dunedin ligger i Otago-provinsen, som i nord og grenser til Canterbury, der Christchur­ch er hovedsetet.

Al Huda-moskeen, som ligger i Sommervill­e Street, var under politiopps­yn etter angrepet. I et manifest som mistenkes å stamme fra en mann som er pågrepet i forbindels­e med angrepet, står det at denne moskeen var det opprinneli­ge målet, men at gjerningsm­annen ombestemte seg etter en tur til Christchur­ch.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway