Stavanger Aftenblad

Pelsdyr – jo, Venstre bør skamme seg!

- Magne Hodne Kleppe, ikke peldyroppd­retter

POLITIKK: Viser til innlegg fra Guri Melby og Kjartan Alexander Lunde i Stavanger Aftenblad 12. mars, der Aftenblade­t «angripes» for sin lederartik­kel 6. mars.

Her heier jeg på Aftenblade­t! Melby og Lunde skriver at de er glade for at dyr som mink og rev ikke vil bli holdt i bur som følge av Venstres gjennomsla­g. Hvorfor er det bare rev og mink som bekymrer Venstre? Rundt om i landet holdes det både undulater, ildere, hamstere, mus og andre dyr innesperre­t i bur. Og hva med slanger og andre rare reptiler som ble tillatt i Norge i august 2017? Jeg har aldri hørt eller sett noen signaler fra Venstre om at også dette dyreholdet bør forbys.

Men mink og rev tåler ikke et liv i bur, ifølge innlegget, for de har andre behov enn andre husdyr. Det har vel også de dyrene som er nevnt i forrige avsnitt? Videre skrives det at rev og mink er jakt- og streifdyr. Jo da, en gang var de nok det, de streifet rundt i evig jakt etter mat. Men disse dyrene har i løpet av de siste 100 år blitt domestiser­t, og vet ikke om noe annet og bedre liv enn å ha konstant tilgang på friskt vann samt å bli servert faste måltider.

Selvransak­else

Venstre feirer altså at de har fått gjennomsla­g for nedleggels­e av en viktig naering. I stedet for feiring burde kanskje partiet bruke litt tid på selvransak­else: Hvorfor viser de ulike galluper stadig synkende oppslutnin­g for partiet? Her har utviklinge­n vaert nokså lik som det de skriver om skinnprise­ne (En skinnauksj­on som pågår i disse dager i Finland tyder for øvrig på at markedet er i ferd med å snu – og at prisene er stigende). Kan den synkende oppslutnin­gen for partiet skyldes at stadig faerre velgere lar seg imponere av Venstres feiring og hovering av sine gjennomsla­g, som for eksempel å sørge for sanering av en naering? Som Aftenblade­t skriver: Skamløst!

Ikke kommentert

Stavanger Aftenblad satte i sin lederartik­kel også lyset på Guri Melby sine håpløse uttalelser om cannabisdy­rking. Dette blir behendig ikke kommentert i leserinnle­gget.

 ?? SCANPIX ?? «Hvorfor er det bare rev og mink som bekymrer Venstre? Rundt om i landet holdes det både undulater, ildere, hamstere, mus og andre dyr innesperre­t i bur», skriver Magne Hodne.
SCANPIX «Hvorfor er det bare rev og mink som bekymrer Venstre? Rundt om i landet holdes det både undulater, ildere, hamstere, mus og andre dyr innesperre­t i bur», skriver Magne Hodne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway