Stavanger Aftenblad

– Umulig å si hva de tenker

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Erik Arnebrott (19) er fast bestemt på å kapre keeperplas­sen i Viking. Men 14 dager før seriestart aner han ikke om han er første- eller tredjevalg. Fra 25 grader og sol i Spania til kjølige og regnfulle Stavanger. Hverdagen er tilbake for Vikingspil­lerne som går inn i de siste 14 dagene før alvoret starter.

Kampen om plassene tilspisser seg for hver dag som går. Det meste later til å vaere satt, men det er fortsatt noen spørsmål: Hvem skal stå i mål? Hvem spiller midtstoppe­r med Axel Óskar Andrésson? Er Zlatko Tripic hundre prosent skadefri? Og kan Usman Sale danke ut noen av de tre lengst framme?

Bjarne Berntsen drillet ikke noe lag på gårsdagens trening på SRBank Arena. Det eneste som er sikkert før møtet EIK i treningska­mpen som du ser eksklusivt på aftenblade­t.no fra klokken 17.45 søndag, er at Erik Arnebrott står i mål.

Den egentlige generalprø­ven Oppgjøret er den siste kampen i oppkjøring­en der Viking stiller med alle sine tilgjengel­ige spillere. For mandag reiser flere på landslagso­ppdrag, noe som betyr at møtet med Haugesund om en uke blir med amputert tropp.

Derfor blir EIK-kampen viktigere enn først antatt. Mye tyder på at det laget som spiller søndag er serielaget. Kanskje med én eller to endringer.

Plassen det er mest diskusjon rundt og som det er knyttet mest spenning til, er keeperplas­sen. Erik Arnebrott får tillit mot EIK. Gjør han sakene sine bra der kan han fort bli Vikings førstevalg mellom stengene.

19-åringen fra Drammen ble nylig tatt ut på Norges U21-landslag og reiser mandag tilbake til Marbella på en ukes samling. Derfor blir EIK-kampen en slags eksamen for sisteskans­en.

– Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen så tett opp mot seriestart. Står jeg en god kamp mot EIK, og kanskje gjør en god landskamp i Spania for Norge, så føler jeg at jeg stiller med gode kort. Jeg er i god form og skal gi alt mot EIK. Men samtidig har jeg ikke fått noen indikasjon­er på om jeg er nummer én, to eller tre i køen, sier unggutten til Aftenblade­t.

Nylig ble han tatt ut på Norges U21-landslag for første gang. Etter to samlinger med U20-landslaget er han klar for større oppgaver.

Det gir påfyll av motivasjon og lyst til å kapre keeperplas­sen i Viking.

– Helt siden jeg aldri kom med på G15 eller G16-landslaget, har dette vaert målet mitt. Det er her du virkelig får vist deg fram. Det er klart det gir meg motivasjon. Jeg skal krige videre og kjempe på.

– Når du er god nok for Norges U21-landslag så er du vel god nok for Viking også?

– Det må du spørre andre om. Men det sier seg vel kanskje selv. Når det er sagt så er det mange keepere som har vaert på U21landsla­get, men som ikke er blitt noe etter det. Det er kult å bli tatt ut, men den jobben jeg gjør i Viking hver dag er mye viktigere. Det betyr ikke så mye om jeg ryker rett ut etter én samling. Sånn sett trenger ikke den uken med U21-landslaget bety så mye.

Han sier han vet like lite som alle andre når det kommer til den ledige keeperplas­sen i Viking. Arnebreott sier at beskjeden tidligere i vinter var det de tre siste treningska­mpene skulle brukes til å kjøre inn én keeper.

– Kamp helt til mållinjen

Den planen later til å vaere skrotet ettersom Iven Austbø sto siste kamp i Marbella – og gjorde tabben som kan ha kostet ham førstekeep­erplassen.

– Det er Bjarne Berntsen mannen til å svare på, men jeg tror alle skjønner at slike ting ikke hjelper på. Men avgjørende er det neppe. Alle vet hva vi tre står for, uansett en tabbe eller ei. Det er helt umulig å si hva de tenker. Det kan bli en kamp helt til mållinjen.

– Så dere har ikke snakket om dette? Det er ingen av dere som vet hvor dere ligger i løypen?

– Nei, egentlig ikke. Det virker som det er meget jevnt. Det er vanskelig å bli klok på det. Jeg har forberedt meg helt siden før jul på at jeg skal stå mot Kristiansu­nd 31. mars. Målet er å debutere i Eliteserie­n i år, men om det skjer i runde én eller ti er ikke så avgjørende. Men så klart jeg vil stå fra start.

Arnebrott er den første til å erkjenne at landslagss­amlingen egentlig kommer på et litt dårlig tidspunkt.

– Jeg drar på mandag og kommer tilbake med fem dager igjen til seriestart. Det er ikke et veldig heldig tidspunkt. Jeg kan bli alt fra førstekeep­er til tredjekeep­er. Jeg vet ingenting.

Se Viking-EIK direkte på aftenblade­t.no i morgen fra kl. 17.45.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Vikings tre keepere i aksjon på trening i Marbella før helgen. Erik Arnebrott, til venstre, Iven Austbø og Amund Wichne kniver alle om plassen mellom stengene.
PÅL CHRISTENSE­N Vikings tre keepere i aksjon på trening i Marbella før helgen. Erik Arnebrott, til venstre, Iven Austbø og Amund Wichne kniver alle om plassen mellom stengene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway